Πρεμιέρα για το «πράσινο σινεμά» με τον οσκαρικό Αλεξάντερ Πέιν – Το δεύτερο Evia Film Project ξεκινά

Με εκλεκτούς διάσημους Έλληνες και ξένους καλεσμένους, το φεστιβάλ, 20-24/6, γεμίζει την Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα

Στη Βόρεια Εύβοια κόβει κορδέλα το δεύτερο Evia Film Project, η πράσινη δράση την οποία ξεκίνησε πέρσι στην περιοχή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για να δώσει ανάσα ζωής και τέχνης στις δύσκολες μέρες του τόπου και να συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής σε παγκόσμιο κέντρο για το green cinema.

Με εκλεκτούς διάσημους Έλληνες και ξένους καλεσμένους, το φεστιβάλ, 20-24/6, γεμίζει την Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Ο δυο φορές βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν -το έχουμε γράψει άλλωστε- ανοίγει το φεστιβάλ με τον «Μικρόκοσμο», με τους Ματ Ντέιμον και Κρίστεν Γουίγκ. Μετά, όμως, θα συνομιλήσει με το κοινό. Μαζί του ο συνεργάτης του, διευθυντής φωτογραφίας και δύο φορές υποψήφιος για Oscar, Φαίδων Παπαμιχαήλ.

Ο γιος του Τζον Κασσαβέτη, με τελευταία δουλειά του τη διεύθυνση φωτογραφίας στον πολυαναμενόμενο «Ιντιάνα Τζόουνς», έρχεται στις 29 Ιουνίου, ενώ στα μπαγκάζια του φέρνει τη νέα του ταινία «Light Falls» που γύρισε στην Ανάβυσσο, στη διάρκεια της καραντίνας. Σεμινάρια θα δώσουν ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο Λευτέρης Χαρίτος -που είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου-, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής. Ακόμα, η Ελίνα Ψύκου, σκηνοθέτρια, η διευθύντρια φωτογραφίας, Ολυμπία Μυτιληναίου, η Δανάη Σπαθάρα, line producer της ταινίας του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ «Το τρίγωνο της Θλίψης», που γυρίστηκε στην Εύβοια και απέσπασε τον περσινό Χρυσό Φοίνικα, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Τζανλούκα Ματαρέζε, ο υποψήφιος για Oscar Αυστριακός σκηνοθέτης Χούμπερτ Ζάουπερ.

*Έφη Παπαζαχαρίου/Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή τη Δευτέρα 12 Ιουνίου