Μet Gala: Πρωτομαγιά με τις ωραίες της πασαρέλας στη Νew York

Το fashion show της χρονιάς, τα highlights, το αφιέρωμα στον Λάγκερφελντ και τα... παρατράγουδα

Δεν θεωρείται τυχαία η μεγαλύτερη πασαρέλα της χρονιάς. Πιο σημαντική και από την απονομή των βραβείων Oscar. Για σχεδιαστές μόδας, ιστορικούς οίκους, εταιρείες κοσμημάτων, ατζέντηδες, σίγουρα. Το Met Gala, που αναμένουμε με ανυπομονησία την 1η Μαΐου, στο Μουσείο Μetropolitan στη Νέα Υόρκη, δεν θα δυσαρεστήσει μάλλον κανέναν.

Η Κιμ Καρντάσιαν ανέβασε ήδη φωτογραφίες με το αγαπημένο κατοικίδιο του «Κάιζερ της μόδας», Καρλ Λάγκερφελντ, την περιβόητη «Σουπέτ», για να μας προϊδεάσει τι πρόκειται να φορέσει. Είναι πολλά τα λεφτά. Οι χορηγοί. Είναι και η υπερβολή στο γκαλά των εκατομμυρίων και των μεταμφιεσμένων. Μπορεί να μη θυμόμαστε πάντοτε τις καλύτερες ή τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, αλλά τις κιτς εμφανίσεις δύσκολα τις ξεχνάμε.

Η Πενέλοπε Κρουζ και η Ντούα Λίπα θα είναι οι φετινές οικοδέσποινες στη βραδιά με θέμα «Karl Lagerfeld. A line of beauty». Η ποπ κουλτούρα σε όλο της το μεγαλείο. Συμβολισμοί και μόδα. Τι θα θυμόμαστε από το παρελθόν για να βάλει ο καθένας τη δική του βαθμολογία; Τη Ριάνα με κίτρινο φόρεμα-υπερπαραγωγή σαν installation. Με την υπογραφή Gui Pei. Τον Μπεν Άφλεκ με την Τζένιφερ Λόπεζ και τις μάσκες τους. Τη Ζεντάγια με στολή… Σταχτοπούτας. Αλλά και την πάντοτε υπέρκομψη Μπλέικ Λάιβλι με φουστάνι-κοστούμι-ρόλο που άλλαξε πάνω στις σκάλες με την υπογραφή Atelier Versace όταν η Ντονατέλα Βερσάτσε ασχολήθηκε με την υψηλή ραπτική. Οι καλύτερες εμφανίσεις

Στο Met Gala όμως έχουμε δει και τον Αλεξάντερ Μακ Κουίν χεράκι χεράκι με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με σκωτσέζικα αναγνωρίσιμα μοτίβα. Τη Μαντόνα με ρούχα παραλλαγής. Από τον Moschino αυτή τη φορά. Την Μπίλι Άιλις σαν σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ με δημιουργία Όσκαρ ντε λα Ρέντα και μαλλιά στην ίδια απόχρωση με το φόρεμα. Τη Lady Gaga να αλλάζει τέσσερις φορές ρούχο. Μέχρι να ανέβει στο μουσείο και να φωτογραφηθεί με τέσσερις διαφορετικές περσόνες.

Οι κακόγουστες

Οτιδήποτε ακραίο πουλάει. Η πιο κακόγουστη επιλογή μέχρι σήμερα; H Kέιτ Πέρι ως ανθρώπινο… μπέργκερ. Και η πιο τρομακτική εμφάνιση; O Tζάρεντ Λέτο με Gucci και ένα… κομμένο κεφάλι, το δικό του, σε κέρινο ομοίωμα, σαν… αξεσουάρ. Ίσως η πιο αυθόρμητη εικόνα; Όλοι οι σταρ σε μία σέλφι στο μπάνιο του μουσείου. Μια νύχτα στο μουσείο; Το βράδυ της Πρωτομαγιάς όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα υπερφωτισμένα κόκκινα σκαλιά της Νέας Υόρκης. Ντυθείτε καλά.