ΑΤ Ομόνοιας: Απολογούνται οι δύο ειδικοί φρουροί για τον βιασμό της 19χρονης

Στα δικαστήρια και η 19χρονη για συμπληρωματική κατάθεση

Ρεπορτάζ: Αντώνης Χρυσουλάκης

Ενώπιον του Ανακριτή βρίσκονται οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από 19χρονη για σεξουαλική βία που υπέστη μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας.

 

 

 

Σημειώνεται οτι στον ανακριτή βρέθηκε σήμερα για τρίτη κατάθεση και η 19χρονη η οποία πέρασε την πύλη των δικαστηρίων στις 10:00.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί φρουροί απολογουνται με υπομνήματα τα οποία θα αλλάξουν μετά και από την τρίτη κατάθεση της 19χρονης.

Γιατί κατηγορούνται

Οι δύο ενστολοι είναι αντιμέτωποι με την βαρύτατη κατηγορία για ομαδικό βιασμό, καθώς και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η 19χρονη κατήγγειλε τους δυο ειδικούς φρουρούς για βιασμό. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους, οι δύο κατηγορούμενοι την βίασαν μέσα στα αποδυτήρια του Τμήματος Ομόνοιας, όπου την είχαν οδηγήσει.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους αρνούνται όσα τους αποδίδονται κάνοντας λόγο για «πρόσκληση» που δέχθηκαν από το θύμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου ενός εκ των δύο κατηγορουμένων Αλέξη Κούγια, η 19χρονη «μόνη της εισήλθε στο Τμήμα» και μόνη της πήγε στα αποδυτήρια όπου «προσκάλεσε διαδοχικά τον έναν αστυνομικό ..και ακολούθως τον άλλον”.

Στο σημείο αυτό να σημειωθει ότι πέρα από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία δείχνει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης τη 19χρονη κοπέλα την εξέτασε και ο γυναικολόγος της και την φωτογράφισε προκειμένου να καταγραφεί η κακοποίηση που υπέστη.