Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 42χρονος μητροκτόνος – Οδηγείται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου κρατείται απολογήθηκε τελικά ο 42χρονος καθ’ ομολογία δράστης της μητροκτονίας στο Ηράκλειο.

 

 

Ο άνδρας, που κατά την μεταφορά του στον εισαγγελέα την Τετάρτη βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, δεν ήταν δυνατό ούτε σήμερα να μεταφερθεί στα δικαστήρια και έτσι ανακριτής, εισαγγελέας αλλά και ο δικηγόρος που ορίστηκε από το δικαστήριο για την υπεράσπισή του μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για την απολογία του.

Ο 42χρονος κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος, ωστόσο λόγω της κατάστασής του αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το χρονικό της μητροκτονίας

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (6/8) όταν ο 42χρονος άνδρας – για άγνωστο ακόμα λόγο – πήρε ξύλινες τάβλες από την ντουλάπα και άρχισε να χτυπάει με μανία την 67χρονη μητέρα του.

Η άτυχη γυναίκα ούρλιαζε για βοήθεια με τους ενοίκους να καλούν έντρομοι την αστυνομία.

Άνδρες της Άμεσης Δράστης έσπευσαν στο σημείο. Όταν ο 42χρονος άνοιξε την πόρτα του σπιτιού οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μία απίστευτη σκηνή. Αίματα παντού ενώ η άτυχη 67χρονη ήταν στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος φέροντας πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και σε όλο το υπόλοιπο σώμα της.

Αμέσως συνέλαβαν τον 42χρονο τον οποίο και οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 42χρονος είναι παντρεμένος με παιδιά ενώ το τελευταίο διάστημα είχε προβλήματα με την γυναίκα του. Γι’ αυτόν τον λόγο έμενε με τη μητέρα του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.