Δίκη για τα Γλυκά Νερά: «Ξέσπασε» σε κλάματα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Τι προηγήθηκε

Δεν θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις σε κανέναν μάρτυρα σήμερα

Σε κλάματα για πρώτη φορά ξέσπασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την ακροαματική διαδικασία της Τρίτης, όταν η πρόεδρος της έδρας άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Καρολάιν.

 

 

Σε τι αναφερόταν η Καρολάιν

Στα επίμαχα αποσπάσματα που αποτελούν μέρος της δικογραφίας, η δολοφονημένη –δια ασφυκτικού πνιγμού- από τον κατηγορούμενο σύζυγο της αναφερόταν στη γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης τους Λυδίας.

Τότε ο 34χρονος κατηγορούμενος, η απολογία του οποίου αναμένεται την Τετάρτη, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ δεν θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις σε κανέναν μάρτυρα σήμερα, όπως έκανε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, αναγνώστηκαν έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων και 7 ένορκες καταθέσεις από φίλους και γνωστούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία έδωσε τη δική της εξήγηση στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα.

«Η δική μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί» είπε η μάρτυρας.

Ως προς τη σχέση του κατηγορούμενου με τους γονείς του, υποστήριξε πως «η μητέρα του δεν είχε επαφή και στεναχωριόταν για αυτό. Δεν τον έβλεπε ιδίως μετά το γάμο».

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένεια, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

Νωρίτερα, κατέθεσε εν ενεργεία δικαστική λειτουργός ως μάρτυρας προτεινόμενη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολαϊν» υποστήριξε αναφερόμενη στη θανάτωση του σκύλου τους Ρόξι, προσθέτοντας: «Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».

Παράλληλα, το δικαστήριο, μετά από αίτημα της εισαγγελέως, κάλεσε έναν από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το ηλεκτρονικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν και την κάμερα ασφαλείας.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογα, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά το θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.