Η κινεζική ομάδα χάκερ APT 27, η οποία θεωρείται ύποπτη για σειρά κυβερνοεπιθέσεων σε Δυτικές κυβερνητικές υπηρεσίες, φέρεται να έχει στρέψει την προσοχή της σε γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της φαρμακευτικής και της τεχνολογίας.
Αυτό υποστηρίζει με επίσημη ανακοίνωσή του το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV). Πέρα από την κλοπή εμπορικών μυστικών και υλικού πνευματικής ιδιοκτησίας, οι χάκερς ενδεχομένως να επιχειρούν να εισβάλουν σε δίκτυα πελατών και παρόχων υπηρεσιών ώστε να παρακολουθούν και άλλες εταιρείες ταυτοχρόνως, ανέφερε η ενημέρωση του BfV σε έναν στενό κύκλο εταιρειών.
Όπως αναφέρει το Reuters, στην ετήσια έκθεσή της η συγκεκριμένη γερμανική υπηρεσία αναφέρει αδιαλείπτως από το 2019 την ύπαρξη της ομάδας APT 27, γνωστής επίσης με την ονομασία «Emissary Panda», η οποία πιστεύεται ότι έχει στοχοποιήσει μεταξύ άλλων και ξένες πρεσβείες.
Σημειώνεται ότι πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κατηγορήσει την Κίνα ότι διατηρεί ενεργή μία γενικευμένη εκστρατεία κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο, με την Κινεζική κυβέρνηση να αρνείται τις κατηγορίες.