Viral το μήνυμα Έλληνα δασκάλου: «Η μάσκα δεν είναι δηλητήριο»

ΜΑΣΚΑ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν και να λειτουργήσουν φέτος πολύ διαφορετικά.

 

 

Όλοι οι μαθητές από το νηπιαγωγείο θα φορούν μάσκα, οι οποίες θα παρέχονται δωρεάν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

 

 

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που αντιδρούν για τις μάσκες στα σχολεία και δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης. Σε αυτούς αποφάσισε να απευθυνθεί ένας δάσκαλος Δημοτικού μέσω Facebook.

 

 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καρακάλος έγραψε ένα κείμενο απευθυνόμενος σε γονείς και μαθητές, το οποίο έχει ήδη πολλά σχόλια, αναδημοσιεύσεις και likes.

 

 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό που λέει είναι ότι η μάσκα είναι απαραίτητη και δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε την χρήση της εντός της τάξης.

 

 

«Είναι ένα κομμάτι πανί και όχι δηλητήριο, δεν σκοτώνει ούτε φιμώνει. Αντίθετα, είναι απαραίτητη και χρήσιμη», αναφέρει. Στη συνέχεια προτρέπει τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να τις φορούν και να μιλούν με αυτές, ώστε να τις συνηθίσουν αλλά και να βρουν την ιδανική μάσκα για να έχουν καλή και χαρούμενη διάθεση.

 

 

Τέλος, μιλά για τον ρόλο των δασκάλων που θα φροντίσουν για τη σωστή χρήση της μάσκας μέσα στην τάξη.

 

 

 

 

Διαβάστε αναλυτικά το υπέροχο μήνυμα του δασκάλου:

 

 

«Προς όλ@ς τ@ς μαθητές/τριες μου: σας περιμένω!

 

 

Προς τους γονείς που ανησυχούν: όλα θα πάνε καλά!

 

 

Η μάσκα είναι ένα κομμάτι πανί. Δεν είναι σύμβολο ούτε δηλητήριο. Δε σκοτώνει, δε φιμώνει, δε σώζει την ψυχή. Βοηθάει να μην μολύνουμε το ίδιο εύκολα τον κόσμο γύρω μας. Θα είναι απαραίτητη για λίγο καιρό ακόμα. Όπως με όλα τα θέματα προσωπικής υγιεινής, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν να το κάνουν σωστά.

 

 

Ξεκινήστε εσείς αρχικά να το απομυθοποιείτε και να τους δείχνετε πώς τη φοράμε. Βάλτε μάσκα και πηγαίνετε μαζί μια βόλτα στο σουπερμάρκετ ή στα Jumbo για να συνηθίσουν να μιλάνε και να κάνουν αλλά πράγματα φορώντας την. Δώστε τους μάσκες σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια (τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε από παλιά μπλουζάκια ή σεντόνια) και η διάθεσή τους θα φτιάξει αμέσως.

 

 

Τη σωστή χρήση θα την αναλάβουμε εμείς. Και θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα.

 

 

Όλα θα πάνε καλά!»