Θεμιστοκλέους: Για την ηλικιακή ομάδα 40-44 θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εντός Ιουνίου θα ανοίξει ο δρόμος για εμβολιασμούς στους 18-30

Τι θα ισχύει με τα διαθέσιμα εμβόλια στους 40-44 ομάδες ξεκαθάρισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

 

Σε διευκρινίσεις για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες προχώρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών, καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων».

 

 

Διευκρίνισε επίσης πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Για τους 45 – 49 ετών υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο.

 

 

Για τους 30-39 ετών, δήλωσε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς. Τόνισε, μάλιστα,  ότι πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει.

 

 

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».