Συνεχίζει τη μάχη το ΕΣΥ – Ποια νοσοκομεία ενισχύονται

Ενισχύεται το σύστημα με επιπλέον 51 ΜΕΘ σε οκτώ νοσοκομεία

Στην «κόψη του ξυραφιού» παραμένουν τα νοσοκομεία στην Αττική.

 

 

Οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής παρέμειναν την Τετάρτη σε πολύ υψηλά επίπεδα και έφρασαν συγκεκριμένα τις 210.

 

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τον αριθμό 736.

 

 

Γι’ αυτό και άλλες 51 νέες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) εντάσσονται στο σύστημα της αντιμετώπισης και της νοσηλείας ασθενών με σοβαρή νόσο COVID – 19 σε οκτώ νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής.

 

 

Αναλυτικά πρόκειται για κλίνες ΜΕΘ που κατανέμονται ως εξης:

16 στο Γεννηματάς

5 στον Ευαγγελισμό

5 στο Λαϊκό

7 στο Ιπποκράτειο

4 στο Ελπίς

10 στο Κωνσταντοπούλειο

4 στο Αττικό

 

 

Μόλις χθες ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, Θριάσιο, θα δέχεται πλέον αποκλειστικά covid περιστατικά. Συγκεκριμένα, από τις 7 Απριλίου το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με COVID

 

 

Από την πλευρά τους, με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο Θριάσιο, σε στάση εργασίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μετατροπή του ιδρύματος σε «νοσοκομείο μίας νόσου», όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν.

 

Προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στη μέρα είναι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, για το ίδιο φυσικά θέμα.