Μύκονος: Αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα ο δικηγόρος

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΧΗ

Πρόστιμο 5.000 ευρώ καλείται να πληρώσει.

 

 

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περίπτωση δικηγόρου ο οποίος φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να βρέθηκε στη Μύκονο με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος όφειλε να είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας έως τις 5 Σεπτεμβρίου καθώς, μετά από οικογενειακό ταξίδι στην Πορτογαλία φέρεται να είχε εντοπιστεί θετικός στον κορωνοϊό ο γιος του.

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγες μέρες αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής, ο δικηγόρος φέρεται να εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου προκειμένου να καταθέσει καταγγελία για μπαρ του νησιού.

 

 

Εκεί οι αστυνομικοί φέρεται εντόπισαν το όνομά του στη σχετική λίστα και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Στον δικηγόρο επεβλήθη πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για διασπορά της πανδημίας. Άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι o δικηγόρος πριν λίγες ημέρες πέρασε και από τη Σύρο για επαγγελματικούς λόγους.

 

 

Διαψεύδει ο δικηγόρος ότι ήταν σε καραντίνα -Η δική του εκδοχή

 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν είχε σχετική ενημέρωση. Ειδικότερα, μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε ότι στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, όπου μετέβη για την καταγγελία του, ανακοινώθηκε ότι πρέπει να συλληφθεί γιατί είναι κρούσμα και έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα. «Ζήτησα να μου επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης και όπως ήταν αναμενόμενο δε μου επιδείχθηκε καμία εξέτασή μου. Ακολούθως μου γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήμουν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο … και δραπέτευσα. Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες», συνέχισε ο δικηγόρος.

 

 

Κορωνοϊός: Πάνω από 400 παραβιάσεις της νομοθεσίας για χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, ωράρια καταστημάτων

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού που διενεργήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, αποκάλυψαν 373 περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, καθώς και 20 άλλες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

 

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν 57.138 αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, καταγράφηκαν οι εξής παραβάσεις:

 

 

– 13 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων

 

 

– 6 για υπεράριθμους πελάτες, εκ των οποίων 4 στην Κρήτη και από 1 σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα, για τα οποία επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 454 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 28 άτομα.

 

 

– 1 για λειτουργία καταστήματος μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56 σχετικές παραβάσεις.

 

 

– 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 116 σχετικές παραβάσεις.

 

 

– 373 για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης. Επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 70 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στη Στερεά Ελλάδα, 56 στη Θεσσαλονίκη, 38 στην Αττική, 37 στην Κρήτη, 24 στο Νότιο Αιγαίο, 16 στην Πελοπόννησο, 15 στα Ιόνια Νησιά, 13 στη Θεσσαλία, 12 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στην Ηπειρο, 7 στο Βόρειο Αιγαίο και 2 στη Δυτική Μακεδονία. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.185 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.176 πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ. 

 

 

Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 68 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες 16 νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) και 2 στη Μύκονο. Επιπλέον, στη Μύκονο συνελήφθη 1 άτομο για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.