Quantcast

Μαργαρίτης Σχοινάς: Μέσα Ιουλίου η επιστροφή στην κανονικότητα στην Ευρώπη

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε επίσης τη μεγάλη σημασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης

Την εκτίμησή του για την ημερομηνία που θα επέλθει η ανοσία στην Ευρώπη εξέφρασε ο κος Σχοινάς.

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης που όπως είπε θα αγγίξει τα δύο τρισεκατομμύρια ευρώ

 

Στα μέσα Ιουλίου θα αρχίσουμε να επανερχόμαστε στην κανονικότητα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς,ανεξαρτήτως των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τα εμβόλια.

 

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, δήλωσε:

 

«…ελπίζουμε στις 14 Ιουλίου να έχουμε πετύχει τον στόχο του 70% της ανοσίας του γενικού πληθυσμού της Ε.Ε. Αυτό είναι ουσιαστικά και το κλειδί της επανόδου στην κανονικότητα. Παρ’ όλα τα προβλήματα που είχαμε στην αρχή, ο ρυθμός εμβολιασμού επιταχύνεται και θα είμαστε μέσα στους στόχους…..».

 

Η στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης θα αγγίξει τα δύο τρισεκατομμύρια ευρώ

 

 

Παράλληλα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης που όπως είπε θα αγγίξει τα δύο τρισεκατομμύρια ευρώ: «Η κρίση αυτή αφήνει βαθιές πληγές στην οικονομία, στην αγορά και στην αγορά εργασίας, από τις οποίες πρέπει να βγούμε όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι στους μετά-πανδημικούς καιρούς. Και μέσω του κολοσσιαίου Ταμείου Ανάκαμψης η κρίση θα αντιμετωπιστεί συλλογικά. Το μαύρο σύννεφο της πανδημίας στο οποίο ζούμε είναι ίσως η μεγαλύτερη κρίση στο βάθος της ιστορίας αν εξαιρέσει κανείς τους Παγκόσμιους Πολέμους του περασμένου αιώνα. Είναι όμως και μια κρίση που έδειξε τις αντοχές αυτού που έχουμε μάθει να λέμε ευρωπαϊκός τρόπος ζωής…» είπε και πρόσθεσε ότι «… η ικανότητα μας ως κοινωνία να στηρίξουμε τους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους δοκιμάστηκε σ αυτή δύσκολη συγκυρία αλλά νομίζω ότι ένα αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι μπορεί να κλονιστήκαμε αλλά αντέξαμε. Η Ευρώπη άντεξε».

 

 

Στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, του Κολλεγίου Δελασάλ Θεσσαλονίκης, του Βαμβακαρείου Γυμνασίου Δελασάλ Σύρου και της Ελληνογαλλικής Σχολής SAINT PAUL Πειραιά.