Κορωνοϊός: Ξεκινούν και πάλι οι εμβολιασμοί – Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ

Μετά τη διακοπή στη διαδικασία λόγω κακοκαιρίας

Παρά το lockdown, η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ανησυχητική.

 

Αυτό που θεωρείται βέβαιο, από τα στοιχεία, είναι πως στη διάρκεια της εβδομάδας αυτής θα αρχίσουν να αυξάνονται οι ασθενείς που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δοκιμάζοντας τα όρια του ΕΣΥ, όπως θα αυξηθούν και τα θύματα της επιδημίας.

 

Από την μία τα αποτελέσματα του lockdown και από την άλλη η πορεία του εμβολιασμού, θα καθορίσουν το πότε η χώρα θα ξεκινήσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

 

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για παράταση του lockdown για μία με δύο εβδομάδες, προκειμένου να διασφαλιστούν όσο δυνατόν περισσότερο τα αποτελέσματα.

 

Αυτή τη στιγμή, η προσοχή στρέφεται στον εμβολιασμό και τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού που αναβλήθηκαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Έτσι, σήμερα στις 12:00, ξεκινούν και πάλι οι εμβολιασμοί στην Αττική. Η εκκίνηση της διαδικασίας στις 12:00, όμως, σημαίνει πως όσοι είχαν προγραμματισμένο ραντεβού πριν από τις 12:00, το χάνουν και αναμένουν για νεότερη ενημέρωση σχετικά με τον επαναπρογραμματισμό.