Κορωνοϊός: Σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας από όσους επιστρέφουν από διακοπές

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Νέα μέτρα επεβλήθησαν σήμερα.

 

 

Αυστηροποιεί τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού η κυβέρνηση έπειτα από το μπαράζ αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες.

 

 

Την ώρα που οι ειδικοί σημειώνουν πως υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και ενώ τα θύματα της πανδημίας ανέρχονται πλέον σε 222, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα δέσμη μέτρων.

 

 

Από τη μία ανακοινώθηκε πως περιορίζεται ο ανώτατος αριθμός ατόμων σε 50 άτομα, ενώ την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως μπαρ και εστιατόρια στην Αττική θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

 

 

Μάσκα για όσους επιστρέφουν από επιβαρυμένες περιοχές

 

Μεταξύ των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

 

 

Η επιλογή αυτή έρχεται έπειτα από φαινόμενα αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πρωτεύουσα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία συνδέονται με πολίτες που ταξίδεψαν στα νησιά και επέστρεψαν έχοντας μολυνθεί από τον ιό. Πρόκειται για μια σύσταση που άλλωστε είχε κάνει νωρίτερα και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

 

 

100 κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

 

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 64 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μόνο την Πέμπτη στην Αττική και ακόμη 37 στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα, 12 θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν στη Λάρισα, όπου θυμίζουμε πως η περιοχή του Αμπελώνα, του Δήμου Τυρνάβου έχει τεθεί υπό περιορισμό «τύπου Πόρου».

 

 

Άλλωστε, την ίδια ώρα μεταξύ των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται και προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.