Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 55-59 ετών και για τους εκπαιδευτικούς

Με μόλις τρεις μέρες διαφορά θα ανοίξει και η επόμενη κατηγορία για του 50-54

«Τρέχει» η διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα μας.

 

 

Από σήμερα, δύο ακόμη κατηγορίες πολιτών θα μπορούν να αιτηθούν για να εμβολιαστούν, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 55-59 ετών, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

 

 

Οι ημερομηνίες που ανοίγουν οι πλατφόρμες για νέες κατηγορίες πολιτών ανανεώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού μόλις το προσεχές Σάββατο θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

 

 

Ήδη, απο χθες, η απόφαση της ΕΜΑ να δώσει «πράσινο φως» για το εμβόλιο της Johnson & Johnson άνοιξε ταυτόχρονα και τον δρόμο για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας με το εν λόγω εμβόλιο. Ωστόσο, η ημερομηνία που θα ξεκινήσει να χορηγείται το εμβόλιο της Johnson & Johnson δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

 

 

Όπως και στην περίπτωση της AstraZeneca, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάνθηκε πως μια προειδοποίηση για ασυνήθιστες θρομβώσεις με χαμηλά αιμοπετάλια θα πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες προϊόντος για το εμβόλιο Johnson & Johnson. Ωστόσο τονίζει ότι πρόκειται για σπάνιες παρενέργειες και ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι πολλά περισσότερα.