Αυτά τα νησιά θα εμβολιαστούν μαζικά ανεξαρτήτως ηλικιακών ομάδων

Δείτε ποια είναι

Ποια είναι τα δεδομένα.

 

 

Συνεχίζεται απρόσκοπτα ο εμβολιασμός στη χώρα, με τους κατοίκους άνω των 85 ετών να έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

 

 

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας συνεχίζεται κανονικά και ήδη έχουν εμβολιαστεί 84.639 κάτοικοι μέχρι χθες, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους. Ηδη χιλιάδες κάτοικοι έχουν αιτηθεί για ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, με τον αριθμό των αιτήσεων να φτάνει τις 372.243 μέχρι στιγμής για τις δύο δόσεις.

 

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού για υγειονομικούς.

 

«Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το νωρίτερο που κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού είναι μετά από 5 μέρες», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

 

Σε ποια νησιά θα γίνει ταυτόχρονα ο εμβολιασμός

 

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό αναφέρει πως οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό σε στάδια, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που τα εμβόλια θα γίνουν μαζικά, για όλους. Οπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι περιοχές αυτές που θα γίνουν τα εμβόλια ταυτόχρονα, σε όλο τον πληθυσμό τους, θα είναι τα νησιά με λίγους κατοίκους και συγκεκριμένα με κάτω των 1.000. Για τα νησιά, το χρονοδιάγραμμα με τον εφοδιασμό συνεχίζεται και αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο όλη η νησιωτική χώρα να έχει λάβει δόσεις του εμβολίου.