Ξέσπασε κάτοικος για τη φωτιά στο Σχηματάρι: Μόνο οι Αφγανοί και τα τσιγγανόπουλα βοήθησαν

Δείτε βίντεο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Σχηματάρι το μεσημέρι της Δευτέρας (04/07).

 

 

Ωστόσο, μαρτυρία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN αναφέρει πως υπήρχε απουσία συνδρομής από την Πολιτική Προστασία, με αποτέλεσμα την επέκταση του μετώπου.

Μιλώντας, μάλιστα, στην κάμερα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι μόνοι που βοήθησαν είναι οι Αφγανοί και τα τσιγγανόπουλα».

Την ώρα που ο ρεπόρτερ του OPEN Γιάννης Ζιάκας βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση βρισκόμενος στο μέτωπο της πυρκαγιάς, άνδρας ο οποίος ήταν περαστικός και ο οποίος συμμετέχει εθελοντικά στην κατάσβεση της φωτιάς, δήλωσε στην κάμερα: «Μόνο οι Αφγανοί και τα τσιγγανόπουλα βοήθησαν, όλοι οι Έλληνες πίνουν φραπέδες στις παραλίες. Οι κάτοικοι κάθονται και τα τσιγγανόπουλα έτρεχαν σαν τρελά να βοηθήσουν για να σωθούν τα σπίτια». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η Πολιτική Προστασία είναι ανύπαρκτη», επισημαίνοντας, «πάλι καλά που ήταν εδώ τα παιδιά που δουλεύουν στα χωράφια οι Μπαγκλαντεσιανοί και οι Ινδοί και βοήθησαν».

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ως προς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς έχουν περιοριστεί οι τρεις διαφορετικές εστίες και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Δείτε βίντεο: