Τραγωδία στην Πάτρα: Τι λέει ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τη νέα δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου (Βίντεο)

«Καταπέλτης» ο Μάνος Δασκαλάκης

Κατηγορούμενη και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της είναι η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά και τη νέα δίωξη από τις εισαγγελικές αρχές.

 

 

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η 33χρονη φέρεται ότι ενήργησε με συγκεκριμένο τρόπο δράσης για να αφαιρέσει της ζωή και των τριών παιδιών της.

Σε τι αφορά η νέα δίωξη

Οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, υπό την εποπτεία των οποίων, διενεργήθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της προφυλακισμένης, άσκησαν σε βάρος της πριν από λίγο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατα συρροή.

Η εισαγγελική δίωξη ήρθε λίγες μερες μετά τη συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνας, για τη δολοφονία της οποίας κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετα από αυτή την εξέλιξη η κατηγορούμενη θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και για τη δολοφονία των άλλων δύο παιδιών της.

Οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα και έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη γυναίκα είναι η μοναδική φυσική αυτουργός των δολοφονιών σε βάρος όλων της των παιδιών.

Πού στηρίχθηκε η δίωξη

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλογρηά.

Ωστόσο, στην αξιολογική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται πως μέτρησε το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα και στις δυο αξιόποινες πράξεις , αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρχει ένα modus opernadi.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας, που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο.

Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Τι λέει ο Μάνος Δασκαλάκης για τη νέα δίωξη

Ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, μετά και τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της 33χρονης συζύγου του, φέρεται να δήλωσε:

«Εξαιτίας των διαρροών που υπάρχουν εδώ και μήνες, η άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη, αλλά ως εξέλιξη επιβεβλημένη από τα πορίσματα των αστυνομικών και ιατροδικαστικών αρχών. Η προσεκτική και επίπονη διερεύνηση των συνθηκών των τριών θανάτων εκ μέρους της Εισαγγελίας Αθηνών, παρέχει επαρκή και σαφή θεμελίωση των κατηγοριών, οι οποίες εφόσον αποδειχθού στο σύνολό τους, συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες της σύγχρονης εποχής».

Δείτε βίντεο: