Quantcast

Τραγωδία στην Πάτρα: Ποιες ουσίες αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Οι 27 επίμαχες διαδικτυακές αναζητήσεις

Στις 27 ανήλθαν οι επίμαχες διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πίσπιρίγκου για ιατροφαρμακευτικά προϊόντα, σύμφωνα με έρευνα των αρμόδιων Αρχών.

 

 

 

Οι ύποπτες αναζητήσεις

«Έχω πει στην ομολογία μου πω την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή» δήλωσε μεταξύ άλλων η 33χρονη στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Σίσσυ Χρηστίδου και στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

Μπορεί η κατηγορούμενη να διατείνεται πως δεν γνώριζε για την ύπαρξη της ουσίας που σκότωσε την 9χρονη κόρη της όμως, οι διαδικτυακές αναζητήσεις της μαρτυρούν πως για την κεταμίνη δεν έμαθε πρώτη φορά την ημέρα σύλληψης της.

«Όλα είναι καταγεγραμμένα και δεν διαγράφεται τίποτα» δήλωσε ο υποψήφιος διδάκτωρ Πληροφορικής και Επιστήμης Δεδομένων Πανεπιστημίου στο Ανατ. Λονδίνο, Βασίλης Ζωγράφος.

«Φύλλο και φτερό» έκανε το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών το κινητό τηλέφωνο, την κάρτα μνήμης αλλά και το διαδικτυακό σύννεφο (icloud), που χρησιμοποιούσε η φερόμενη ως δράστιδα. Η διήμερη εξέταση των Αρχών αποκάλυψε 27 επίμαχες αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων.

Τι αναφέρει ο συνήγορός της

«Δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι πρώτη φορά γκούγκλαρε τη λέξη κεταμίνη στις 30 Μαρτίου» δηλώνει ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Πράγματι, όπως αποδεικνύεται, μόνο την ημέρα σύλληψης της, η 33χρονη πληκτρολόγησε στο διαδίκτυο τους όρους «κεταμίνη», «κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη» και «υδροχλωρική κεταμίνη» με τους ειδικούς πάντως να επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν αποκλείει την έμμεση αναζήτηση της.

«Όταν εγώ κάνω μια αναζήτηση με λέξη-κλειδί και θα μου βγάλει κάποια αποτελέσματα, αυτά θα έχουν τα μεταδεδομένα που θα έχουν τις δικές τους λέξεις-κλειδιά» προσθέτει ο κ. Ζωγράφος.

Με απλά λόγια, ήδη το πρώτο ντοκουμέντο έρχεται από την περίοδο 12 με 16 Ιανουαρίου 2021, όταν η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με όλους τους γιατρούς, δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, η Ρούλα Πισπιρίγκου όμως ήδη αναζητεί όχι ευθέως κεταμίνη, αλλά τη φράση «αναισθητικά φάρμακα» που είναι η κεταμίνη.

Υπάρχει ένα δεύτερο στοιχείο αναζήτησης της για αναισθητικά φάρμακα όχι ουσίες που προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια που έχει ακουστεί στα ΜΜΕ.

Αναισθητικά φάρμακα

Αναισθητικά φάρμακα που η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγγου πάντως αποκάλεσε θανατηφόρες ουσίες στην αποκλειστική συνέντευξη της στο MEGA.

«Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή ότι έχω ψάξει στο κινητό μου, είναι το ίδιο mail» υποστήριξε η κατηγορούμενη.

Τι έψαχνε στις 17 Ιανουαρίου

Στις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή 12 ημέρες προτού καταλήξει η άτυχη Τζωρτζίνα, η κατηγορούμενη μητέρα της είχε επισκεφτεί ιατρικό ιστότοπο και διάβαζε για αναισθητικά και κεταμίνη.
Συγκεκριμένα αυτά είναι τα βιβλία που αναζήτησε το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου.

Βιβλία που αναλύουν τις δράσεις και τις παρενέργειες αναισθητικών φαρμάκων όπως μιδαζολάμη και φαιντανύλη αλλά και κεταμίνη η οποία καταγράφεται ως: «ταχέως δρων γενικό αναισθητικό. Προκαλεί μια κατάσταση αναισθησίας που χαρακτηρίζεται από βαθιά αναλγησία, διέγερση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, φυσιολογικό ή αυξημένο τόνο των σκελετικών μυών και περιστασιακά, ήπια αναπνευστική καταστολή».

Είναι το βράδυ της ημέρας που η μικρή Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου, και η μητέρα αναζήτησε στο διαδίκτυο ουσίες αναισθητικές που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια στην απολογία της, οι γιατροί της είχαν γνωστοποιήσει το αναισθητικό που χορήγησαν τότε στη Τζωρτζίνα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αναζήτηση για αναισθητικά μετά την επιστροφή της Τζωρτζίνας στο σπίτι καθώς ήδη γνώριζε ότι κατά τη διάρκεια της μαγνητικής δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Τι ανέφερε στη Χρηστίδου η Πισπιρίγκου

Η 33χρονη κατηγορούμενη απαντώντας στη Σίσσυ Χρηστίδου, υποστήριξε πως η ουσία που υπήρχε στην αγωγή της Τζωρτζίνας ήταν η φαινοβαρβιτάλη.

Τρεις ημέρες προτού καταλήξει η Τζωρτζίνα, η μηχανή αναζήτησής της «εμφάνισε» πάλι πληροφορίες για τη θανατηφόρο ουσία, προτείνοντας της να επισκεφθεί σελίδες που κατέγραφαν τη δράση της συγκεκριμένης ουσίας.

«Η ανάκτηση του ιστορικού είναι πολύ εύκολη. Μπορεί να φαίνεται διαγραμμένο στο λογισμικό του υπολογιστή αλλά μπορεί να ανακτηθεί από το Google Account Αctivity.
Ακόμα και η ανώνυμη περιήγηση της Google καταγράφει το ιστορικό αναζητήσεων παρά το γεγονός πως φαινομενικά προσφέρει ιδιωτικότητα στον χρήστη. Επίσημα τον προσφέρει. Ανεπίσημα δεν ισχύει. » αναφέρει ο κ. Ζωγράφος.

Η διαφήμιση της Google για κεταμίνη

Στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου λαμβάνει διαφήμιση από την Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης, αλλά ακόμα και την ίδια την κεταμίνη. Διαφημίσεις που σύμφωνα με τα λεγόμενα της, πότε δεν παρατήρησε.

«Τρεις μέρες πριν τον θάνατο της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και.. δηλαδή, η αναζήτηση της κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει» δήλωσε η 33χρονη.

Οι ειδικοί εξηγούν στο LIVE NEWS, πως οι διαφημίσεις της Google είναι στοχευμένες και απόλυτα προσωποποιημένες ανάλογα με τις αναζητήσεις του χρήστη.

«Ή έχει γράψει κεταμίνη ή έχει γράψει παρακείμενη λέξη που σχετίζεται με την κεταμίνη για να της πετάξει τη διαφήμιση. Γιατί υπάρχει ένα ίχνος που είδε το λογισμικό και πετάει τις αντίστοιχές διαφημίσεις. Είναι δεδομένο ότι έχει κάνει αναζήτηση σχετική με την κεταμίνη» εξηγεί ο κ. Ζωγράφος.

«Τα pop up banners δεν τα πάτησε ποτέ» υποστηρίζει ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες στην ανάλυση των δεδομένων εξηγούν στο LIVE NEWS ότι για να προβάλει η Google στον λογαριασμό με ψευδώνυμο της κατηγορουμένης την λέξη κεταμίνη ως προτεινόμενη σημαίνει ότι έκανε αναζητήσεις της συγκεκριμένης ουσίας ή και άλλων με παρόμοιες ιδιότητες.

Δείτε βίντεο με το ρεπορτάζ: