Στεφανής για Ερντογάν: Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τις προθέσεις του – Είμαστε έτοιμοι (Βίντεο)

Στις προθέσεις και τον ακραία διχαστικό λόγο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε ο σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους και πρώην υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

 

 

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Στεφανής, αναφερόμενος στις προθέσεις του κ. Ερντογάν, τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει, αλλά σχεδιάζονται αντιδράσεις».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για τυχόν προκλήσεις της Τουρκίας».

«Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν και των στελεχών του δημιουργούν δύο ανησυχίες: η μια αφορά την Ελλάδα και η άλλη αφορά την Τουρκία. Το πρώτο είναι οι συνεχείς απειλές να κάνουν την Ελλάδα να ησυχάσει. Να πει ‘τι ακούμε; άλλο ένα, δεν πειράζει προχωράμε στο επόμενο’. Αυτό δεν συμβαίνει, κάθε δήλωση αναλύεται, μετριέται μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα, αμυντικό, διπλωματικό κλπ» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

Η δεύτερη ανησυχία, συνέχισε ο πρώην υφυπουργός, είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η διελκυστίνδα μεταξύ των Τούρκων πολιτικών για το ποιος θα πει το πιο ακραίο πράγμα έναντι της Ελλάδας έρχεται και αυτοεγκλωβίζει την Τουρκία. Τέτοιες λεκτικές εκφράσεις είναι σε βάρος τους και σε βάρος της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο εθνών.

«Πρέπει να αντιληφθούν οι Τούρκοι πολιτικοί ότι ο τούρκικος λαός θέλει να κοιτάξει το μέλλον του, θέλει να προχωρήσει προς τα εμπρός. Είναι καλύτερος ο διάλογος» σημείωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δείτε βίντεο: