Ρουβίκωνας: Προσπαθεί να προλάβει τυχόν εκκένωση του ΒΟΞ ανεβάζοντας βίντεο στο youtube

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Θέλοντας να προλάβει τυχόν εκκένωση της κατάληψης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η «Αναρχική Ομοσπονδία», παρουσιάζει σε βίντεο στον λογαριασμό της στο youtube, τους εσωτερικούς χώρους του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ. 

Σε ένα βίντεο 15 λεπτών, μέλη του Ρουβίκωνα δείχνουν πώς λειτουργεί το κοινωνικό κέντρο, κάνοντας αναδρομή από τον Απρίλιο του 2012, οπότε και έγινε η πρώτη εκκένωση και τι ακολούθησε.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ξεναγούν τους θεατές του βίντεο στους χώρους της κατάληψης και περιγράφουν τις ενέργειες που πιστεύουν ότι θα κάνουν οι αρχές, όταν προσπαθήσουν να εκκενώσουν το ΒΟΞ.

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα, η Αστυνομία θα φτάσει με μεγάλες δυνάμεις, περιμετρικά των Εξαρχείων, που θα αποκλείσουν την περιοχή και θα εισβάλουν στον χώρο. Όπως λένε, τα κανάλια θα μεταδώσουν από νωρίς το πρωί ότι η αστυνομία μπήκε στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα.

Μάλιστα, το βίντεο δείχνει τα κράνη που βρίσκονται στον χώρο, που όπως λένε τα μέλη της συλλογικότητας, η αστυνομία θα αναφέρει ότι το φορούν για επιθέσεις κατά αστυνομικών. Παράλληλα, θα μαζέψουν μαύρες σημαίες, που θα χαρακτηρίσουν ως όπλα και άδεια μπουκάλια, που θα πουν ότι είναι μολότοφ.

«Παλούκια, σημαίες, κράνη, θα τα βάλουν όλα μαζί και θα έχουμε τίτλους “πολλά πολεμοφόδια βρέθηκαν στο στρατηγείο του Ρουβίκωνα”. Η ΕΛΑΣ θα κάνει δήλωση ότι βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων», ενώ οι πολίτες θα θεωρήσουν ότι γλίτωσαν «από ένα κέντρο ανομίας».