Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στη Μάνδρα (Βίντεο)

Από τις 22 Ιουλίου έχουν γίνει 7 συλλήψεις για εμπρησμούς

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής.

 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα.

Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Δύο συλλήψεις για τη φωτιά

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, για τη φωτιά φέρεται να έχουν γίνει δύο προσαγωγές, οι οποίες εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές έχουν προσαγάγει -μέχρι στιγμής- μία 55χρονη γυναίκα, καθώς και έναν αλλοδαπό, ο ρόλος του οποίου στο ξέσπασμα και στην επέκταση της πυρκαγιάς, ακόμη εξετάζεται.

Στην πρώτη περίπτωση, η 55χρονη επιχείρησε να κάψει ξερά χόρτα μέσα στο χωράφι της.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι από τις 22 Ιουλίου έχουν γίνει 7 συλλήψεις για εμπρησμό, έξι εκ των οποίων εκ προθέσεως και μόνο ένας εξ αμελείας.

Δείτε βίντεο: