Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Θα δούμε σίγουρα και άλλες περιοχές «στο κόκκινο»

Προειδοποίησε για την πορεία του ιού

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

 

 

Λίγο μετά την ανακοίνωση των 1259 νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε δηλώσεις που εντείνουν το κλίμα της ανησυχίας.

 

Όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο, σε τηλεοπτική του παρουσία στο Action 24, για το εάν πρόκειται να υπάρξουν κι άλλες περιοχές που θα βρίσκονται «στο κόκκινο», στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τότε ο ίδιος δήλωσε: «σαφέστατα θα δούμε κι άλλες περιοχές να πηγαίνουν στο κόκκινο, όπως ελπίζουμε ότι θα δούμε και περιοχές από το κόκκινο να πηγαίνουν στο πορτοκαλί, στο κίτρινο και το πράσινο».

 

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «γενικά, θα δούμε κι άλλες περιοχές να πηγαίνουν στο κόκκινο. Είμαστε, ουσιαστικά, στην αρχή μίας αυξητικής τάσης που είχε αυτή τη στιγμή η επιδημία και μπαίνουμε στο χειμώνα, σε επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι πιο δύσκολα και σίγουρα θα υπάρχει και μια αύξηση των κρουσμάτων».

 

Ο ίδιος ολοκλήρωσε το συλλογισμό του λέγοντας ότι και σε τοπικό επίπεδο θα υπάρξουν περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως «κόκκινες». Ενώ στο ερώτημα του Γιώργου Κουβαρά που αφορούσε συγκεκριμένα την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε ότι από το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο που η συμπρωτεύουσα κινούταν πτωτικά και σε χαμηλούς και μονοψήφιους αριθμούς νέων κρουσμάτων, ξαφνικά, ακριβώς επειδή υπήρξε χαλάρωση από τους πολίτες, αυτό οδήγησε σε κατακόρυφη έξαρση των κρουσμάτων.

 

Τόνισε δε ότι είναι πολύ ύπουλος αυτός ο ιός και ότι έχουμε δει πώς λειτουργεί, καθώς, με το που χαλαρώσει μία περιοχή και οι πολίτες της, κατευθείαν, αμέσως, έχουμε έξαρση σε μερικές ημέρες και σε ολόκληρη την περιοχή, μέσα σε 8 ημέρες, πλέον, παρατηρείται μέχρι και τριπλασιασμός των κρουσμάτων.