Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Πέρα από τις έρευνες για το θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο έχει ήδη συλληφθεί η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας.
Ο θάνατος της Ίριδας
Όσον αφορά στο θάνατο της μικρής Ίριδας, φαίνεται πως προκύπτουν διαφορετικά δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο αναφορικά με το άτομο που βρήκε νεκρό το παιδί στην κούνια.
Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είναι κατηγορηματική ότι εκείνη βρήκε νεκρό το μωρό στο κρεβατάκι του, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου. Πάντως, η νέα δήλωση της θείας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα έρχεται σε σύγκρουση με όσα φέρεται να έχει καταθέσει η παιδίατρος της Τζωρτζίνας, η οποία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επικοινώνησε μαζί της για να της πει ότι η 9χρονη είχε βρει νεκρή την αδερφή της στην κούνια.
Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν στο σπίτι με την αδερφή της Ρούλα και τη μικρή Τζωρτζίνα, όταν έφυγε από τη ζωή η Ίριδα.
Οι ύποπτες αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε.
Ανάμεσα στα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Ηλιάδη η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι και τα ακόλουθα:
Ρούλα: Της έδωσα Καταπρεζάν και Κέπρα τώρα, γιατί ήταν η ώρα να τα πάρει και τα έβγαλε. Είχε και ένα 37,9. Της έδωσα και λίγο Αλγκοφρέν και δεν το κράτησε ούτε αυτό.
Ηλιάδης: Αν έχει πρόβλημα τότε υγρών, μήπως να γίνει εισαγωγή στην παιδιατρική εδώ για ενυδάτωση.
Η συνομιλία έγινε λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου. Επτά ημέρες μετά και ενώ το παιδί έχει μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, η εφαρμογή discover άρχισε να εμφανίζει διαφημίσεις που περιέχουν τον όρο κεταμίνη.
Η εφαρμογή αυτή ενημερώνει, όμως, χρήστες που ασχολούνται συνεχώς με ένα θέμα. Άρα η Πισπιρίγκου έψαχνε συνεχώς για φαρμακευτικές ουσίες και αναισθητικά φάρμακα.
Κατερινόπουλος: «Το τεστ DNA του Δασκαλάκη θα δείξει τα κίνητρα»
Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι πιθανό να ζητήσει τη διεξαγωγή τεστ πατρότητα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν κάποιο από τα τρία αδικοχαμένα παιδιά που έφυγαν, δεν είναι δικό του, κάτι που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:
«Τώρα ακούσαμε ότι ο Μάνος θέλει να γίνει τεστ DNA, αν αυτό αληθεύει. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να υποβάλλει όσες μηνύσεις θέλει για κάτι που έγινε ή και δεν έγινε εις βάρος του, αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Πατέρας είναι κι αυτός, μάνα είναι κι αυτή, βεβαίως έχει το δικαίωμα, αλλά γιατί φοβάται, τι είναι αυτό που φοβάται. Αν δεν φοβάται θα μπορούσε να πει και η ίδια, ‘προχώρα, πάμε να κάνουμε το τεστ να αποδειχθεί’. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» δήλωσε αρχικά ο κ. Θανάσης Κατερινόπουλος.
«Και αν ο Μάνος δεν πάει ο ίδιος να κάνει τεστ DNA και διαταχθεί από την ανακρίτρια να γίνει το τεστ, τότε θα κάνει μήνυση στην ανακρίτρια η κ. Πισπιρίγκου; Στα πλαίσια μιας έρευνας τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Δεν δεσμεύεται κανένας ανακριτής, κανένας δικαστικός να διατάξει οποιαδήποτε έρευνα η οποία θα συνεισφέρει στοιχεία για την απόδειξη της αλήθειας» πρόσθεσε στην συνέχεια.
«Το τεστ DNA θα δείξει τα κίνητρα. Θα έρθουν αποκαλύψεις»
Πώς θα μπορούσαν, όμως, τα αποτελέσματα ενός τεστ πατρότητας να επηρεάσει τις έρευνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών;
«Με το τεστ DNA θα αποδειχθούν τα πάντα. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Θα βοηθήσει πολύ να δούμε ποια ήταν τα κίνητρα. Θα δώσει σωστή απάντηση στο κομμάτι των κινήτρων και πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις. Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν και από τις δύο πλευρές. Θα χυθεί άπλετο φως», κατέληξε ο κ. Κατερινόπουλος.