Παγώνη: Μέσα Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες

Τη δική της εκτίμηση έδωσε η πρόεδρος της ΙΕΝΑΠ

«Τότε υπολογίζεται να έχουμε φτάσει στο 90% των εμβολιασμών».

 

 

Την αρχή του τέλους για την υποχρέωση της καθολικής χρήσης μάσκας έδωσε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, λέγοντας ότι στα μέσα Σεπτέμβρη θα μπορούμε να μη φοράμε μάσκες, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θα πετάξουμε τις μάσκες».

 

 

Ως τότε σύμφωνα με την κα Παγώνη, αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού της χώρας: «Θεωρώ ότι πως προς τα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ημερομηνία που θα πετάξουμε τις μάσκες. Είναι αυτό που λέμε “πετάω τις μάσκες” και αισθανόμαστε ελεύθεροι. Το “πετάμε τις μάσκες” είναι το βασικό γιατί μπορεί να μας έχει γίνει συνήθεια μέχρι τώρα αλλά οι μάσκες μπορεί να πεταχτούν περίπου όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου».

 

 

Για να διευκρινίσει ότι για συγκεκριμένους χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ και τα νοσοκομεία η μάσκα θα εξακολουθεί να συνίσταται ακόμα και για τους εμβολιασμένους: «Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σούπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

 

 

Όσον αφορά το καλοκαίρι δήλωσε πως θα κάνουμε διακοπές με προσοχή: «Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα είναι τελείως διαφορετικό. Θα κάνουμε διακοπές, χωρίς βέβαια να πούμε ότι βγάζουμε τη μάσκα όλοι και ότι θα κυκλοφορούμε χωρίς προσοχή στις αποστάσεις».

 

 

Σχετικά με την εστίαση και τη μουσική, η κα Παγώνη θεωρεί πως το μέτρο της μη μετάδοσης μουσικής στους καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δε θα ισχύσει για πολύ, ενώ για τον πολύπαθο κλάδο των γυμναστηρίων ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια αξιοποιώντας τα self test και με πολύ καλή απολύμανση των μηχανημάτων.

 

 

 

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»: