Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης “Αντώνης Τρίτσης”

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Το πρόγραμμα θα έχει το όνομα του αείμνηστου οραματιστή Δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίτση, ενός συμβόλου της ενότητας του Ελληνισμού.

 

Οι στόχοι του προγράμματος είναι κοινωνικοί, αναπτυξιακοί και περιβαλλοντικοί. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενταχθούν εκτάκτως και οι δράσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς και παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  

 

Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί από τώρα έως τα τέλη του 2023 με διασφαλισμένους πόρους 2,5 δισ. ευρώ τουλάχιστον, ενώ έχει και τη δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης. Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία συμμετέχει με 1,5 δισ. ευρώ. 

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις απόκτησης εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έργα και παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας με έμφαση στην αντιπλημμυρική προστασία, μέριμνα για τη σίτιση και φροντίδα αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, θα υπάρξει ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης καθώς και ψηφιακή αναβάθμιση των πόλεων. 

 

Με το πρόγραμμα προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 40.000 θέσεις εργασίας.