Νίκη Τραμπ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Εϊμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Στην τελετή διορισμού της παρών και ο Τραμπ

Οριακή επικράτηση της «εκλεκτής» του Τραμπ.

 

 

Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Εϊμι Κόνεϊ Μπάρετ για την θέση που «χήρεψε» στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ Γκίνσμπεργκ.

 

 

Με ψήφους 52-48, η Μπάρετ, την οποία πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, πήρε την θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η συντηρητική υποψήφια θα ορκιστεί αύριο για τη νέα της θέση, ενώ τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ορκίστηκε πρώτα σε μία ειδική τελετή που έγινε στον Λευκό Οίκο.

 

 

Οι δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο είθισται να κάνουν δύο ορκωμοσίες: τον συνταγματικό όρκο και τον δικαστικό όρκο. Ο ένας από τους δύο όρκους γίνεται παραδοσιακά στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος, η Μπάρετ μετέβη στον Λευκό Οίκο όπου έλαβε μέρος ο συνταγματικός όρκος.

 

 

Οπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, στην γιορτή που στήθηκε, οι «λίγοι» παρευρισκόμενοι υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, ενώ οι αποστάσεις από όλους και η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτικά.

 

 

Η προσθήκη της Μπάρετ, πολέμιας της άμβλωσης, στο Ανώτατο Δικαστήριο, θεωρείται ως μία σημαντική νίκη του Τραμπ, από τις σημαντικότερες στην διάρκεια της θητείας του στην προεδρία, για τους Ρεπουμπλικάνους.

 

Μπάρετ: Θα εκπληρώσω τα καθήκοντά μου όσο καλύτερα μπορώ

 

Μετά την ορκωμοσία της, η Μπάρετ ευχαρίστησε σε μία σύντομη ομιλία, όσους στήριξαν την υποψηφιότητά της και υποσχέθηκε να εκπληρώσει τα «καθήκοντά μου όσο καλύτερα μπορώ».