Μητσοτάκης: «κ. Τσίπρα εσείς καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019, νάτο το ΦΕΚ»

Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα

Τι ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό από βήματος Βουλής.

 

 

Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας πως την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει σφοδρές παράλληλες κρίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να διχάζει.

 

Με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ η οποία όπως εξελίχθηκε μετατράπηκε σε μπούμερανγκ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας έχει την υπογραφή των Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τον νόμο Κατσέλη που σήμερα επιχειρεί να οικειοποιηθεί. «Σας ευχαριστούμε κ. Τσίπρα που μας δίνετε την ευκαιρία να επαναφέρουμε για λίγο στην μνήμη πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας» ανέφερε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο «η πρόταση που καταθέσατε κ. Τσίπρα μετατράπηκε σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του. Δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας αλλά ο κ. Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την συμφωνία των τραπεζών. Σας τα θύμισε αυτά και ο κ. Λαφαζάνης τον οποίο τα δικά σας ΜΑΤ έδερναν».

 

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «να σας θυμίσω ότι εσείς, κ. Τσίπρα, καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019».

Ο νόμος του  4592/2019, ήταν η «ληξιαρχική πράξη θανάτου» του νόμου Κατσέλη, καθώς με αυτόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την παράταση προστασίας που είχε δοθεί για δύο μήνες με ΠΝΠ (από το τέλος του 2018 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019). Πέραν της προθεσμίας αυτής ο νόμος Κατσέλη έπαυσε να ισχύει.

 

 

fek-0

«Το δικό μου μέλημα είναι να ενώνω και να συνθέτω. Όχι να διχάζω και να διαιρώ όπως κάνετε εσείς. Σταματήστε να οξύνετε αναίτια την πολιτική αντιπαράθεση» ανέφερε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει «Δεν επιτρέπεται να κάνετε εξαγωγή στην κοινωνία τη δική σας εσωτερική κρίση. Δεν επιτρέπεται για τα εθνικά θέματα επειδή πάνω την κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Δεν δικαιούστε να δηλητηριάζετε την κοινωνία με έωλα συνθήματα. Τα εμβόλιο για την πανδημία αργά ή γρήγορα θα βρεθεί. Το αντίδοτο απέναντι στον λαϊκισμό φοβάμαι ότι αργεί».

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα ξεκαθαρίζοντας πως «Το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας. Δεν αμφισβητείται δεν τίθεται υπό αίρεση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από το Ιόνιο» ενώ συμπλήρωσε «Η χώρα υπερασπίζετε την κυριαρχία της. Έχει Ένοπλες Δυνάμεις που είναι σε ετοιμότητα και έχει αποδείξει την αποτρεπτική της ισχύ». Παράλληλα υπογράμμισε τα νέο εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, την πρόσληψη 15 χιλ. στελεχών και τις αλλαγές σε θητεία.

 

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής που επέλεξαν να χρεώσουν στην κυβέρνηση το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εξήγησε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα εξακολουθεί και τα καταφέρνει καλύτερα από ότι οι υπόλοιπες χώρες ενώ σημείωσε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης προσβάλλει το υγειονομικό προσωπικό, την επιστημονική επιτροπή και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας που δίνουν καθημερινή μάχη.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε την κριτική του Αλέξη Τσίπρα περί διαγραφής χρεών σε μεγαλοεπιχειρηματίες αποκαλύπτοντας ότι οι υποθέσεις που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο φιλικός προς αυτόν Τύπος έγιναν την περίοδο 2016-2018 που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Πρέπει να πω ότι για μια ακόμα φορά είστε εκτός τόπου και χρόνου κ. Τσίπρα. Η πρόταση που καταθέσατε θα καταψηφιστεί γιατί στηρίζεται σε ψέματα και οι εμπνευστές τους δεν άκουσαν την καταγγελία Αριστοφάνη κατά του δημαγωγού Κλέωνα: «όπως ακριβώς συμβαίνει και το ξέρεις με τους ψαράδες των χελιών. Δεν πιάνουν τίποτα γιατί η λίμνη είναι ήσυχη αν όμως την αναμοχλεύσουν και τα κάνουν όλα άνω κάτω τότε πιάνουν. Έτσι έμαθες και εσύ να κερδίζεις κάνοντας την πόλη άνω κάτω».