Λύτρας: Στα εμβάσματα και στα sms βασίστηκε η απόφαση για την προφυλάκιση της μητέρας (Βίντεο)

«Όλα θα κριθούν στο δικαστήριο», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος

Στην υπόθεση του πολλαπλού βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό αναφέρθηκε ο συνήγορος της 37χρονης μητέρας, Απόστολος Λύτρας.

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως τα τραπεζικά εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της 37χρονης μητέρας, αλλά και τα μηνύματά της προς την κόρη της ήταν οι ενδείξεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η απόφαση για την προφυλάκισή της.

«Πράγματι, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τη μητέρα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση τις ενδείξεις. Δεν είναι πρώτη φορά, έχει συμβεί πάμπολλες φορές κάποιος να κρατείται προσωρινά και το δικαστήριο στο τέλος να τον απαλλάσσει. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Υπάρχουν ενδείξεις, λοιπόν. Έχουν μεγάλη διαφορά οι ενδείξεις από τις αποδείξεις και αυτό θα κριθεί στο δικαστήριο», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια ο κ. Λύτρας διευκρίνισε πως οι ενδείξεις είναι «ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας, όπου βρέθηκαν τα χρήματα, και κάποια μηνύματα της μητέρας που ζητούσε χρήματα από το παιδί».

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο της 37χρονης δεν εντάσσονται τα μηνύματα της 37χρονης, μέσα από τα οποία ζητούσε χρηματικά ποσά από τον 53χρονο και τη σύζυγό του.
«Έχουν βρεθεί 110 ευρώ από τέσσερις καταθέσεις. Είναι δύο καταθέσεις από συγκεκριμένο άτομο, που υπάρχουν τα στοιχεία του και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει συλληφθεί ακόμα, και δύο ακόμα από κάποιον άλλον, που δεν υπάρχει το όνομά του, μόνο ο τραπεζικός του λογαριασμός», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πώς βρέθηκαν τα εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας.

«Περιμένουμε αρκετές συλλήψεις για αυτή την υπόθεση. Η μικρή έχει εξηγήσει ότι τον λογαριασμό της μητέρας τον πήρε και τον έδωσε στον 53χρονο. Αυτό έχει καταθέσει το παιδί. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πώς είναι δυνατόν να παίρνουμε σαν δεδομένο μερικά πράγματα που λέει το παιδί και όχι όλα. Το παιδί ανέφερε για τον 53χρονο και τους υπόλοιπους. Μέσα σε αυτή την κατάθεση αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και το εξηγεί με λεπτομέρειες».

«Ένας ειδικός που εξετάζει παιδιά μπορεί να αντιληφθεί εάν το παιδί είναι δασκαλεμένο ή όχι. Τέτοιο πράγμα από την κατάθεση δεν προκύπτει και το παιδί δεν θα μπορούσε να είναι δασκαλεμένο από τη μητέρα του, γιατί την ημέρα της κατάθεσης η μητέρα είχε ήδη συλληφθεί», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Δείτε βίντεο: