Κωνσταντόπουλος: Δεν είχε σχέση η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο με την ηθική της αριστεράς

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Τα βιβλία στον Καμμένο τα έγραφε ο Γεωργαλάς που με αποκαλούσε στέλεχος του δικτύου παραπληροφόρησης της Σοβιετικής Ένωσης είπε ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συμπλήρωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Action 24 ότι “ο Τσίπρας τον πλήγωσε” γιατί όταν του διαμαρτυρήθηκε για την συγκεβέρνηση με τον Καμμένο, του απάντησε “τι να κάνουμε;”

 

Η σύγκριση των σημερινών γεγονότων με το ’89 από τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού.

 

Καταφέρθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα με σκληρές εκφράσεις λέγοντας ότι τα περί “ηθικού πλεονεκτήματος” δεν αποτελούν τίποτα παρά ένα εφεύρημα, ξένο προς την παράδοση της Αριστεράς, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε “όταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρεία εξυπηρέτησης συμφερόντων, τότε αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αριστερές αξίες”.

 

Αναφορικά με τη συζήτηση κατά πόσο ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα όσα καταλογίζουν στους κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, ανέφερε ότι δεν νοείται ο Πρωθυπουργός μιας χώρας να μην ήξερε τι συνέβαινε και εφόσον δεν ήξερε, τώρα που το έμαθε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ερώτημα είναι τώρα τι κάνει και γιατί τους καλύπτει.

 

Κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι “έφερε στην Αριστερά ανθρώπους που ακολουθούσαν μια κουλτούρα παρακολουθήσεων, ξένες προς το χώρο, προσθέτοντας ότι τα παραπάνω πρόσωπα “έβγαιναν τα βράδια για ποτό και σχολίαζαν τι είχε ειπωθεί στις κασέτες”. Χαρακτήρισε τον Δ. Παπαγγελόπουλο ως τον “Ελ Σιντ” και διερωτήθηκε τι είδους αγώνες αυτός έχει δώσει προκειμένου να μπορεί να μιλάει σήμερα με τέτοια αυτοπεποίθηση και με τέτοιο θράσος.