Ιταλία: Μεγάλες πυρκαγιές στη Σαρδηνία – Δύο Καναντέρ στέλνει η Ελλάδα

Τετρακόσιοι άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στη Σαρδηνία, μετά από σειρά από πυρκαγιές που έχουν ανάψει το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή της πόληςη Οριστάνο. Πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους αλλά και καλλιεργημένων εκτάσεων έχουν ήδη καεί. Τουλάχιστον 400 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

 

Ελικόπτερα του ιταλικού στρατού και της πυροσβεστικής μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ από χθες, επτά Καναντέρ πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού. Τις προσπάθειες δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Η Σαρδηνία ζήτησε την έμπρακτη στήριξη και άλλων περιφερειών της χώρας ενώ η Ιταλία, με την σειρά της, απευθύνθηκε στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιπλέον βοήθεια.

Έρευνες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό

Στο μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στην φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.