Ισραήλ: Η πρώτη μοσχαρίσια μπριζόλα rib eye με 3D εκτύπωση

Το πέτυχε ισραηλινή start up

Παγκόσμια πρωτοπορία στην γαστρονομία.

 

H Aleph Farms καλλιέργησε μια μοσχαρίσια μπριζόλα rib eye χρησιμοποιώντας τεχνολογία βιο-εκτυπωτή και αληθινά κύτταρα βοδινού -ένα επίτευγμα που δίνει τη δυνατότητα στην ισραηλινή start up να προσβλέπει στην ψηφιακή αποτύπωση άλλων τύπων κρέατος.

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία, σε συνεργασία με το τμήμα βιοϊατρικής μηχανικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ, δημιούργησε την πρώτη μπριζόλα rib eye, για την οποία δεν χρειάστηκε η σφαγή ενός ζώου, σημείωσε η Aleph Farms την Τρίτη.

 

 

Εκτυπώνουν ζωντανά κύτταρα βοδινού

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία εξηγεί πως εκτυπώνει ζωντανά κύτταρα που επωάζονται ώστε να αναπτύσσονται και να διαφοροποιούνται, ώστε να αποκτήσουν την υφή και τις ιδιότητες μιας αληθινής μπριζόλας.

«Ενσωματώνει μυς και λίπος παρόμοια με το αντίστοιχο κομμάτι ενός σφαγιασμένου ζώου» αναφέρει η ισραηλινή εταιρεία, προσθέτοντας πως το τελικό προϊόν αποτελεί ένα γευστικό, μαλακό, ζουμερό κομμάτι κρέατος, «που θα αγοράζατε στον χασάπη».

 

 

Βίντεο: Ιστός κρέατος παρασκευασμένος στο εργαστήριο

 

Η εταιρεία έχει παραγάγει κρέας χωρίς να χρειαστεί να σφαγιαστεί ζώο και στο παρελθόν, όχι όμως μια ολοκληρωμένη μπριζόλα. Δείτε το βίντεο:

 

Παρότι ακόμη σε εμβρυικό στάδιο ανάπτυξης, η μέθοδος αυτής ανάπτυξης κρέατος στο εργαστήριο θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γεύονται και να απολαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά χωρίς να χρειάζεται η θανάτωση ενός ζώου.

 

 

Η start up από το Ισραήλ ευελπιστεί να απαντήσει στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση εναλλακτικών κρέατος, η οποία έχει ήδη δώσει ώθηση σε εργαστηριακά παρασκευασμένα μπέργκερ και λουκάνικα.

 

 

Βίντεο: Ιστός βοδινού κρέατος στον Διαστημικό Σταθμό

 

Η Aleph Farms σημείωσε πως μπορεί να παραγάγει οποιοδήποτε είδος μπριζόλας και σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα κρεατικών της. Την περασμένη χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Mitsubishi προκειμένου να αναπτύξει εργαστήρια παραγωγής κρέατος στην Ιαπωνία, ενώ το 2019 κατάφερε να αναπτύξει ιστό βοδινού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.