Γεωργιάδης: Η Ελλάδα αναμένεται να έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων

Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής

Η Ελλάδα αναμένεται να έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, ανέφερε από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ο υπουργός παρουσιάζοντας τη νέα μελέτη του Bruegel, σημείωσε πως η Ελλάδα επί διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεβαίνει στην τρίτη θέση της κατάταξης και κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ απορρόφησης του ΕΣΠΑ από την 1η μέρα που η χώρα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Παράλληλα ανέφερε ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουν «ριχτεί» στην πραγματική οικονομία τα διπλάσια χρήματα από αυτά που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ εντός πενταετίας.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι τα έσοδα της Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας ξεπέρασαν αυτά της προηγούμενης χρονιάς, καθώς μπήκαν στα ταμεία 2,5 δισ. από το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ.

 

Η κυρία Βεστάγκερ σε συνάντηση με τον κ.Γεωργιάδη και τον κ.Σταϊκούρα, έδωσε επισήμως συγχαρητήρια στη χώρα μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που χειρίστηκε τα χρήματα του ΕΣΠΑ  εν μέσω πανδημίας.

 

Τέλος αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ, το οποίο αναθεώρησε δύο φορές τις αρχικές εκτιμήσεις για τα νούμερα της ύφεσης, καθώς τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.