Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας στη Βιέννη περιγράφει τις στιγμές φρίκης των τρομοκρατικών επιθέσεων

Συγκλονίζει η μαρτυρία του

Οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν καταφύγιο.

 

 

 

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον πλανήτη η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δράστης.

 

 

Ο Δημήτρης Γκανιάρης, Έλληνας που ζει στη Βιέννη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» περιέγραψε τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη χώρα. «Επικρατούσε ένα χάος. Ακούσαμε πυροβολισμούς και είδαμε τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος», τόνισε εμφανώς σοκαρισμένος ο κ. Γκανιάρης. «Και μόνο που το σκέφτομαι, ταράζομαι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Όπως είπε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νιχάμερ ο δράστης που σκοτώθηκε ήταν «ισλαμιστής τρομοκράτης». Τουλάχιστον 15 άτομα έχουν τραυματιστεί από τις πολλαπλές επιθέσεις.

 

Καθώς τα καταστήματα είχαν κλείσει, όλοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα βρουν καταφύγιο για να γλιτώσουν από τις σφαίρες των τρομοκρατών στη Βιέννη. «Βρέθηκε ένας εστιάτορας, που μας άφησε εμένα και την κοπέλα μου, και άλλα 10-15 άτομα να μπούμε μέσα», είπε ο κ. Γκανιάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι σήμερα μεταξύ των θυμάτων, αφού βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από την τρομοκρατική επίθεση.