Έκρηξη στις Σέρρες: Ανοίγει τη Δευτέρα το 9ο Δημοτικό Σχολείο (Βίντεο)

Συνάντηση αυτήν την ώρα του δημάρχου Σερρών με τους γονείς των παιδιών

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή (9/12) το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο και έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάνθης, αναμένεται να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του σχολείου -από Δευτέρα- το απόγευμα. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μόλις τελειώσει η συνάντηση που γίνεται αυτήν την ώρα στο δημαρχιακό μέγαρο μεταξύ του κ. Χρυσάνθη με τους γονείς των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο.

Άξιο αναφοράς είναι ότι χθες έγινε ακόμη μία συνάντηση στο κτίριο του Δημαρχείου με ψυχολόγους, οι οποίοι αναμένεται να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη -εκτός από τους ανήλικους μαθητές- και στους γονείς τους.

Στο δημαρχείο συζητείται, παράλληλα, και το πλαίσιο επαναλειτουργίας του σχολείου, καθώς δεν υπάρχει θέρμανση.

 


Απειλεί με μηνύσεις η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο στο λεβητοστάσιο

Δήλωση μέσω των δικηγόρων τους έκαναν οι ιδιοκτήτες της εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο στο 9o δημοτικό σχολείο των Σερρών, όπου από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, σκοτώθηκε ένας 11χρονος.

Η εταιρεία, σεβόμενη το πένθος της οικογένειας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποφάσισε να μην κάνει δημόσια δήλωση, ωστόσο προειδοποίησε με μηνύσεις σε όσους δεν σέβονται το «τεκμήριο της αθωότητάς τους» και τους «κατονομάζουν και καταδικάζουν εκ προοιμίου».

Η δήλωση της εταιρείας μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της

«Εκ μέρους του διαχειριστή της αναδόχου εταιρείας του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στο Δήμο Σερρών» και του ηλεκτρολόγου του έργου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου μαθητή και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους δύο μαθητές που τραυματίστηκαν. Είναι αδιανόητος ο πόνος τους και τίποτε δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Δεν υπάρχουν λόγια για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα. Σεβόμενοι το πένθος αυτών των ανθρώπων δεν θα κάνουμε καμία άλλη δημόσια δήλωση.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Είμαστε σίγουροι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα καταδείξει τους πραγματικά υπαίτιους. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα των εντολέων μας για όσους μη σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας τους κατονομάζουν και τους καταδικάζουν εκ προοιμίου.

Σέρρες 7-12-2022

Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι

Καλλιόπη Κλ. Βαλταδώρου

Στέργιος Α. Γαλάνης»