ΑΠΘ: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα υπαίθρια πάρτι

Σκουπίδια και Βανδαλισμοί στον χώρο του Πανεπιστημίου

Ακόμη μία εισαγγελική παρέμβαση για τα υπαίθρια πάρτι στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών.

 

 

 

Αφορμή στάθηκαν δύο πάρτι που διοργανώθηκαν τα ξημερώματα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων χωρίς μάσκες και αποστάσεις, υπό τους ήχους μουσικής και με κατανάλωση αλκοόλ.

 

 

Αντικείμενο της έρευνας είναι να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

 

 

 

Ήδη είναι σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

 

 

Σε μία από τις παραγγελίες, η εισαγγελέας έκανε ειδική μνεία προς την αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους περιμετρικά του Ιδρύματος για να αποφευχθεί η διοργάνωση αυτών των πάρτι.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, όπως γίνεται φανερό στις εικόνες που κατέγραψε το τοπικό GRTimes.gr, το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες είναι οι σακούλες απορριμμάτων που γέμισαν σήμερα οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, οι οποίοι προσπαθούν με το που ξημερώσει να βάλουν μια τάξη και να επαναφέρουν το campus σε μια καλή κατάσταση.

 

 

Σημειώνεται ότι αναφέρθηκαν και βανδαλισμοί στο κτήριο.