Αντιπαράθεση Β. Θάνου – Άδ. Γεωργιάδη με αφορμή την κατάθεση της Γ. Τσατάνη

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Βασιλικής Θάνου και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την κατάθεση της Γεωργίας Τσατάνη προέκυψε το πρωί της Τρίτης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις έξι”. 

 

Η κυρία Θάνου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή για τις αναφορές του Υπουργού στο όνομά της, θεωρώντας πως οι αναφορές της κυρίας Τσατάνη στην ίδια κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής είναι ανακριβή. 

 

Η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου υποστήριξε πως η πειθαρχική δίωξη εναντίον της κυρίας Τσατάνη δεν ήταν προϊόν μεθοδεύσεων – όπως η ίδια υποστηρίζει – αλλά πως οι δικές της ενέργειες και παραλείψεις οδήγησαν υποχρεωτικά σε αυτή. 

 

“Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει με τόση ευκολία, κύριε Υπουργέ, να βγαίνετε δημοσίως και να λέτε κάτι εις βάρος κάποιου θεσμικού προσώπου, χωρίς να γνωρίζετε πως έχει το ζήτημα”, ανέφερε η κυρία Θάνου. 

 

“Ισχύει αυτό που κατατέθηκε ότι, με τροπολογία στη Βουλή – εν μέσω αυτής της διαδικασίας – πέρασε η αρμοδιότητα της διώξεως από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα, σε εσάς ως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου;”, ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης με την κυρία Θάνου να λέει ότι η επίμαχη διάταξη θεσμοθετήθηκε αρκετό διάστημα πριν και σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να συνδέεται με την υπόθεση Τσατάνη. 

 

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε ρωτώντας την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου αν θεωρεί λογικό 4 διαφορετικοί εισαγγελείς να κάνουν τόσο βαριές καταγγελίες κατά ενός προσώπου. Η κα Θάνου απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως δεν μπορει να πάρει θέση δημόσια με τόση ευκολία και τόση προχειρότητα και πως κακώς σπεύδουν ορισμένοι να πάρουν θέση. 

 

“Ο κ. Παπαγγελόπουλος έσπευσε να υιοθετήσει τις καταγγελίες κουκουλοφόρων μαρτύρων εναντίον μου και δεν μπορώ εγώ να υιοθετήσω τις καταγγελίες 4 εισαγγελέων επωνύμως;”, αναρωτήθηκε ο Υπουργός και συνέχισε: “Εσείς κα Θάνου λέτε πως είναι λογικό κάποιος να δίνει πίστη στις καταγγελίες ενός ανθρώπου που ζητάει προστασία του ονόματός του για να μην μπορεί να διωχθεί δικαστικά, έναντι 4 συναδέλφων σας;”.

 

“Κάνετε ένα μεγάλο άλμα και προσπαθείτε να με παρασύρετε κάπου αλλού”, απάντησε η κα Θάνου με τον κ. Γεωργιάδη να σχολιάζει: “Εσείς δεν παρασύρεστε εύκολα, είναι γνωστό. Μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ παρασυρθήκατε”. 

 

Η κα Θάνου απευθυνόμενη προς τον Υπουργό, σχολίασε:“Επειδή βλέπω πως διαμαρτύρεστε μεν όταν κάτι αφορά το δικό σας πρόσωπο, δεν σέβεστε όμως ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρχει σεβασμός όσον αφορά την προσωπικότητα των άλλων”.

 

“Γιατί εσείς, κα Θάνου, όταν είχατε αξιώματα, δεν σεβαστήκατε τη δική μας προσωπικότητα, άρα δεν θα απαιτείτε σεβασμό από εμάς. Εγώ δεν έχω αμνησία, θυμάμαι πολύ καλά τι κάνατε και εσείς όταν είχατε αξιώματα”, απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. “Εμένα παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς μου, βγήκαν προσωπικά δεδομένα μου στα μανταλάκια, με έβριζαν όλοι οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, έγραφαν ψέματα για εμένα ότι μπαίνω φυλακή και δεν είδα έναν από εσάς, εσάς, την κυρία Θάνου, να βγαίνετε να υπερασπίζεστε το τεκμήριο της αθωότητάς μου”, κατέληξε ο Υπουργός. 

 

Στο θέμα της κατάθεσης της τροπολογίας για την αρμοδιότητα διώξεως από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου επανήλθε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανάρτησή του στο Τwitter, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: 

“22.12.15 αρχειοθέτηση καταγγελίας του Κώστα Βαξεβάνη από Α/Εισαγγελέα ΑΠ Παντελή. 23.12.15 ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ απαντά Παπαγγελόπουλος. 24.12.15 ΦΕΚ ν.4356/15 αρ 46 αλλάζει τον κώδικα δικαστηρίων επιτρέπει και στην προεδρο του ΑΠ να ασκεί δίωξη: δηλ η κα Θάνου στην ΕΡΤ είπε ψέματα”.