To TikTok ξεπέρασε το Facebook και τώρα «κυνηγά» το YouTube

Τα τελευταία δύο χρόνια το TikTok βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ

Ασταμάτητο μοιάζει το Tik Tok, η πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες ανεβάζουν βίντεο σύντομης διάρκειας. Πριν από ένα μήνα έγινε γνωστό ότι στις τελευταίες μετρήσεις για τις εφαρμογές που «κατεβάζουν» οι χρήστες στις ηλεκτρονικές συσκευές τους το TikTok ξεπέρασε το Facebook και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας παγκοσμίως.

 

 

Τώρα τα νέα στατιστικά στοιχεία για τα social media δείχνουν ότι το TikTok έχει βάλει για τα καλά πλώρη για να ξεπεράσει και το YouTube σε επίπεδο χρόνου θέασης. Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες του TikTok στην καρδιά του δυτικού κόσμου, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, περνούν σε αυτό περισσότερη ώρα από ότι στον απόλυτο κυρίαρχο μέχρι τώρα σε αυτή την online δραστηριότητα, το YouTube.

Η εταιρεία App Annie που παρακολουθεί τα δεδομένα που προκύπτουν από την χρήση των εφαρμογών αναφέρει ότι οι χρήστες του TikTok σε ΗΠΑ και Βρετανία περνούν κατά μέσο όρο περισσότερο χρόνο σε αυτή την εφαρμογή από ότι στο YouTube δείγμα της ολοένα και αυξανόμενης αφοσίωσης που λαμβάνει το TikTok από τους χρήστες του. Βέβαια συνολικά το YouTube παραμένει στην πρώτη θέση της θέασης σε παγκόσμιο επίπεδο αφού διαθέτει τριπλάσιους χρήστες. Οι χρήστες του TikTok ανέρχονται σε περίπου 700 εκατ. όταν οι χρήστες του YouTube είναι περίπου δύο δισεκατομμύρια.

Οι αναλυτές του χώρου αναφέρουν ότι το TikTok ξόδευε ανέκαθεν μεγάλα ποσά για να κερδίσει την προσοχή των χρηστών αλλά μέχρι σήμερα όσοι επέλεγαν να κάνουν μια βόλτα σε αυτή την πλατφόρμα παρέμεναν σε αυτή για λίγη ώρα κάτι που όπως φαίνεται αλλάζει πλέον.Το Tik Tok δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρεία ByteDance και βγήκε από τα σύνορα της Κίνας το 2017. Αρχικά η εφαρμογή έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε εφήβους αλλά και παιδιά.

Τα τελευταία δύο χρόνια το TikTok βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαγορεύσει τη χρήση του TikTok στις ΗΠΑ με το επιχείρημα ότι υπάρχουν φόβοι εθνικής ασφάλειας από τη χρήση της εφαρμογής. Είχε μάλιστα ζητήσει από τη μητρική εταιρεία του TikTok να πωλήσει σε αμερικανική εταιρεία την λειτουργία της εφαρμογής στις ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε αυτή την απόφαση αλλά έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν αν το TikTok λειτουργεί με παράνομους ή ακόμη και επικίνδυνους για τις ΗΠΑ τρόπους.