Τα πρώτα ρομπότ που κάνουν… παρκούρ (Βίντεο)

Τα ρομπότ μπορούν να κινούνται με άνεση σε κάθε επιφάνεια

Η αμερικανική εταιρεία Boston Dynamics κατασκευάζει προηγμένα ρομπότ και είναι γνωστή για το Spot, το πιο προηγμένο ρομποτικό τετράποδο στον κόσμο. Το 2013 η εταιρεία παρουσίασε και ένα δίποδο ρομπότ, το Atlas που δεν κέρδισε όμως την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού και της αγοράς γενικότερα.

 

 

Όμως η Boston Dynamics έκανε αναβαθμίσεις στο Atlas με αποτέλεσμα αυτό να αποκτήσει πλέον εντυπωσιακές ικανότητες. Το ρομπότ μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους επιφάνειες, να ξεπερνά εμπόδια και να κάνει ακόμη και ανάποδες τούμπες. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο το Atlas ξεδιπλώνει όλες τους τις ικανότητες και αρετές κάνοντας παρκούρ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το ρομπότ δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τους επαγγελματίες του παρκούρ. Το Atlas δημιουργήθηκε για να βοηθά σε αποστολές διάσωσης και με τις νέες του ικανότητες θα μπορεί να κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική δουλειά.

Δείτε το βίντεο: 

«Εξερευνούμε τα όρια του ρομπότ και πόσο μπορούμε να τα πιέσουμε αυτά τα όρια βάζοντας το να λειτουργεί στα όρια του. Μαθαίνουμε πολλά από αυτή τη διαδικασία για το πώς να κατασκευάζουμε ρομπότ τα οποία να μην καταστρέφονται όταν πέσουν κάτω αλλά να σηκώνονται και να συνεχίζουν» αναφέρει ο Μπέντζαμιν Στίβενς, επικεφαλής της ομάδας που ασχολείται με τα συστήματα ελέγχου κινήσεων του Atlas.