Ο Πιερρακάκης καλεί τις επιχειρήσεις τεχνολογίας να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ #DIGITALSOLIDARITYGR

Έκκληση στις επιχειρήσεις τεχνολογίας να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, απευθύνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, κάλεσε τις επιχειρήσεις τεχνολογίας να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τηλεργασίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, που παρέχουν συνδρομητικά μπορούν να διαθέσουν δωρεάν για όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου έχει τίτλο #DigitalSolidarityGR, και θα είναι αναρτημένη στην «Ελληνική Συμμαχία» της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Τέλος, άμεσα πρόκειται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και η σχετική πλατφόρμα.

 

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Πιερρακάκη:
«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του νέου κορωνοϊού έχει δημιουργήσει για όλους μας νέα δεδομένα εξαιτίας των μέτρων που έχει χρειαστεί να ληφθούν – και όσων ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν με βάση τις εξελίξεις.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και συνεργασία. Είναι η στιγμή να ανταποκριθούμε στο ρόλο που μας αναλογεί ατομικά και συλλογικά. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κινητοποιεί το σύνολο των υπηρεσιών, των φορέων και των συνεργειών του.

Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε οι πολίτες, το κράτος και οι επιχειρήσεις να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα. Σας καλώ να εξετάσετε ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχετε συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα: υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία – και να μας ενημερώσετε σχετικά, εντάσσοντάς το στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR, που άμεσα θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα.

Σε αυτή τη συγκυρία οφείλουμε να αποτελέσουμε δυναμικό κομμάτι της απάντησης στην πρόκληση απέναντι στην πανδημία. Και είμαι βέβαιος ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι άμεση και καθοριστική».