Η εφαρμογή Uber θα ηχογραφεί τις διαδρομές

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

Η εφαρμογή Uber που συνδέει ιδιώτες οδηγούς-συνεργάτες με επιβάτες, θα ηχογραφεί τις διαδρομές για λόγους ασφαλείας, αρχικά στο Μεξικό και τη Βραζιλία.

Η Uber αναφέρει ότι τόσο οι οδηγοί όσοι και οι χρήστες των υπηρεσιών της θα λάβουν σχετική ειδοποίηση στο κινητό τους όταν το χαρακτηριστικό γίνει διαθέσιμο. Από εκεί και έπειτα, οι οδηγοί θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την αυτόματη εγγραφή των συνομιλιών, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να ενεργοποιούν τη ρύθμιση πριν από κάθε κούρσα.

Οι οδηγοί θα μπορούν να αναφέρουν τις συνομιλίες στο τμήμα υποστήριξης της Uber, εάν διαπιστώσουν ότι περιέχει οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά την ασφάλεια των ίδιων ή τρίτου προσώπου. Επιπλέον, οι εγγραφές αποθηκεύονται σε περίπτωση που ένας χρήστης αποφασίσει να αναφέρει κάποιο περιστατικό σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι ηχογραφήσεις θα κρυπτογραφούνται, και οι οδηγοί ή οι επιβάτες δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτές. Ωστόσο, οι αρχές θα μπορούν να ακούσουν τις ηχογραφήσεις κατόπιν σχετικού αιτήματος στην Uber.

Η Uber έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα όσον αφορά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών της. Όσον αφορά την ασφάλεια, η εταιρεία βελτιώνει διαρκώς την εφαρμογή και τις υπηρεσίες της. Στο θέμα της ιδιωτικότητας, η εταιρεία αναφέρει ότι ψάχνει να βρει τη χρυσή τομή, για να μπορεί να ηχογραφεί τα λεγόμενα των πελατών της, χωρίς να έχει προβλήματα με τον νόμο.