Δέος προκαλεί ανακάλυψη της NASA: Εντόπισαν τους πιο μακρινούς γαλαξίες και είναι μέσα σε φυσαλίδες (Βίντεο)

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 13 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

Δέος προκαλεί η ανακάλυψη της NASA, που εντόπισε τους πιο μακρινούς γαλαξίες, σε απόσταση 13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός μακριά από τη Γη, και οι οποίοι βρίσκονται ακόμα μέσα σε τεράστιες φυσαλίδες ύλης

Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, εντοπίστηκαν οι πιο μακρινοί -γνωστοί- γαλαξίες, σε απόσταση 13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός μακριά από τη Γη, οι οποίοι είναι ακόμη εγκλωβισμένοι σε τεράστιες φυσαλίδες ύλης.

Αυτό σημαίνει ότι η τριάδα των γαλαξιών, που «βαπτίστηκε» EGS77, είναι ακόμη… έμβρυα, που μόλις «τώρα» βγαίνουν από τη λεγομένη «κοσμική σκοτεινή εποχή».

Για να το εξηγήσουμε καλύτερα, οι συγκεκριμένοι γαλαξίες χρονολογούνται από τότε που το σύμπαν ήταν «μόλις» 680 εκατομμυρίων ετών. Το Big Bang άφησε πίσω του μια παχιά, θολή «σούπα» από άτομα υδρογόνου και σχεδόν καθόλου φως. Σταδιακά, μετά από 500 εκατ. χρόνια, άρχισε η εποχή του απιονισμού.

Τότε, ολοένα και περισσότεροι επεκτεινόμενοι γαλαξίες άρχισαν να «καίνε» την ομίχλη, χωρίζοντας τα άτομα υδρογόνου σε φυσαλίδες πλάσματος, επιτρέποντας έτσι στο φως να ταξιδέψει παντού.

«Σκεφτείτε τον πάγο που λιώνει στην επιφάνεια μιας λίμνης την άνοιξη», είπε αξιωματούχος της NASA, που παρουσίασε και την απεικόνιση σε ένα εντυπωσιακό, ειδικό τρισδιάστατο βίντεο.

Η τριάδα των γαλαξιών, λοιπόν, που απέχει, περίπου, 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός από εμάς, φεύγει τώρα από αυτή την εποχή του σκότους, με τις τρεις αλληλεπικαλυπτόμενες φυσαλίδες κοσμικού πλάσματος να απομακρύνουν την ομίχλη και το φως να απελευθερώνεται.