Βουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού και της Κ.Ο. της ΝΔ

Η πρόταση υπογράφεται από το σύνολο των Βουλευτών της ΝΔ με σκοπό «την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τις διαπιστώσεις και συμπεράσματα όσων εξέτασε η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας»

Την απόλυτη ανατροπή φέρνει η πρόταση που κατάθεσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος, Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή – Τροποποίηση του ν.3959/2011 και ενσωμάτωση της Οδηγίας».

«Ο πρωθυπουργός και 150 βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν πρόταση για να προγραμματιστεί την Ολομέλεια συζήτησή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής» που αναφέρεται «στη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος» που συστήθηκε με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρόταση κατατίθεται στον Πρόεδρο της Βουλής όπου στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων θα καθοριστεί πότε θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

 

Όπως αναφέρει το αίτημα:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε, σύμφωνα με το άρθρο 148 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής πρόταση για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, του Πορίσματος που κατέθεσε η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Η πρόταση υπογράφεται από το σύνολο των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με σκοπό «την ενημέρωση του Ελληνικού λαού για τις διαπιστώσεις και συμπεράσματα όσων εξέτασε η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας».

Να σημειώσουμε πως ένα τέτοιο αίτημα είχε σκοπό να καταθέσουν από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή 60 τουλάχιστον βουλευτών.

 

 

Πηγή: Parapolitika.gr