Βαρβιτσιώτης: Με τα 72 δισ. είναι σαν να φέραμε στη χώρα 2 ΕΣΠΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

 

«Με τα 72 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό είναι σαν να φέραμε στην Ελλάδα δύο ΕΣΠΑ», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως η συμφωνία που επετεύχθη για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό έσπασε το ρεκόρ των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

 

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε προγράμματα που να απορροφούν επαρκώς τα χρήματα, αναφέρθηκε στη βαθιά γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θέματα αυτά. «Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει άλλος πρωθυπουργός που να γνωρίζει σε τέτοιο βάθος και σε τέτοια λεπτομέρεια όλες τις πτυχές των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων».

 

Πρόσθεσε δε πως είναι φιλοδοξία μας να είμαστε η πρώτη χώρα που θα καταθέσει σχέδιο τον Οκτώβριο για να αντλήσουμε τα χρήματα. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για καινούργιο πλούτο στη χώρα», επεσήμανε.