Βαρουφάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Γνωρίζαμε πάντα ότι είμαστε με ασφάλεια μέσα στη Βουλή, δεν δίνω σημασία στις δημοσκοπήσεις

«Εκεί που μέχρι πριν 2 χρόνια είχαμε απάθεια στα πολιτικά. Η τραγωδία των Τεμπών ήταν καταλύτης. Το αν αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες θα το δούμε» ανέφερε

«Η κάλπη θα αποδείξει τι γίνεται. Στην κοινωνία υπήρχε αντισυστημική κατεύθυνση πριν τα Τέμπη, η οποία αυξήθηκε επιθετικά μετά τα Τέμπη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Εκεί που μέχρι πριν 2 χρόνια είχαμε απάθεια στα πολιτικά. Η τραγωδία των Τεμπών ήταν καταλύτης. Το αν αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες θα το δούμε» ανέφερε ακόμη.

«Είχαμε το φοιτητικό κίνημα, τις δραματικές σχολές και τα καλλιτεχνικά σχολεία» σημείωσε για την κατάσταση στον καλλιτεχνικό χώρο.

Σχετικά με την άνοδο του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Δεν φοβόμουν ποτέ ότι θα λογιζόμουν ως συστημικός. Γνωρίζαμε πάντα ότι είμαστε με ασφάλεια μέσα στη Βουλή, δεν δίνω σημασία στις δημοσκοπήσεις».

Επιπλέον, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε: «Έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση. Η απλή αναλογική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας. Είμαστε ανοιχτοί σε μια συζήτηση σε μια σειρά από πράγματα, μια προγραμματική συζήτηση».

«Κανένα κόμμα δεν έχει συμφωνήσει. Θα πούμε σε κάθε περίπτωση όχι σε κάθε αίτημα» είπε ακόμη και συνέχισε: «Πορευόμαστε σοβαρά, όχι για να πάρουμε υπουργεία. Επιμένουμε στην προεκλογική σύγκλιση».

«Οι πολιτικές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και πολύ μακριά. Αν αυτή η χώρα χρειάζεται να έχει μια συγκυβέρνηση με κόμματα που σχετικά συμφωνούν στις πολιτικές τους, θα έπρεπε να συμφωνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ακόμη χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Για τον ΟΣΕ, ανέφερε πως: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια τεράστια επένδυση κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος μόνο του, ούτε οι Έλληνες ιδιώτες.

Το θέμα είναι πώς πρέπει να γίνει. Χρειάζεται ένας ενιαίος δημόσιος φορέας που σε σύμπραξη με ξένες εταιρείες φέρνουν τεχνογνωσία».