Τέλος στη γραφειοκρατία – Έρχεται το «Know Your Customer»

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συμμετάσχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Με μια νέα πλατφόρμα αναμένεται να εμπλουτιστεί το προσεχές διάστημα το gov.gr.

 

 

Η νέα πλατφόρμα με την ονομασία «Know Your Customer», ως στόχο έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών πατάσσοντας τη γραφειοκρατία.

 

 

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της «ψηφιακής» επανάστασης που επιχειρεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία φυσικά του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ θα συμμετέχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

 

Στόχος της πλατφόρμας «Know Your Customer» είναι μεταξύ άλλων η διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως και η διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται: Εάν κάποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά (εκκαθαριστικό κλπ), αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία.

 

Η νέα υπηρεσία, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας απλοποίησης που επιχειρείται να εισαχθεί στη λειτουργία του Δημοσίου, με ενδεικτικό παράδειγμα την κατάργηση του φαξ το περασμένο διάστημα.