Τάκης Θεοδωρικάκος: Διατέθηκαν 8 δις. ευρώ για να προστατευτούν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι

Τι δήλωσε παράλληλα για την πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία

Επιβεβλημένο χαρακτήρισε το άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

 

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στους «Πρωινούς τύπους», δεν υπήρχαν άλλες αντοχές, ενώ παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου για τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

 

 

Μιλώντας  ο πρώην υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία λέγοντας επισημαίνοντας τα εξής:

 

 

-Με το πρώτο lockdown έσωσε χιλιάδες ζωές και προετοίμασε το σύστημα Υγείας
-Διέθεσε 40 δισ. ευρώ για την κοινωνική συνοχή
-Διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το σύστημα εμβολιασμών, με τον ρυθμό να είναι πλέον εξαιρετικός (πάνω από 100 χιλιάδες την ημέρα).

 

 

Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρικάκος εστίασε στην ενίσχυση των εργαζομένων, καθώς διατέθηκαν 8 δισ. ευρώ για να προστατευθούν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Και σε αυτό το ποσό, επισήμανε, δεν συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των ενοικίων.

 

 

Ερωτηθείς για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις ποινές ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ τόνισε ότι «οι δολοφόνοι θα πρέπει να μένουν ισόβια στην φυλακή». «Δεν μπορεί άνθρωποι που δολοφόνησαν μια 20χρονη μητέρα να μη μείνουν στη φυλακή για πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Σχετικά με τα εκλογικά σενάρια ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε την κρίση του κορωνοϊού και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προχωρώντας ταυτόχρονα σημαντικές μεταρρυθμίσεις. «Όπως έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν με την προηγούμενη», προσέθεσε.

 

 

Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπενθύμισε πως η ΝΔ με όρους υπεύθυνου πατριωτισμού είχε διαφωνήσει με την υπογραφή της, αλλά είχε ξεκαθαρίσει πως από τη στιγμή που θα ολοκληρωνόταν θα τιμούσε τις δεσμεύσεις της χώρας.