Σύσκεψη στο Μαξίμου για αποτίμηση των νέων μέτρων – Φόβοι για κατάρρευση του ΕΣΥ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 4ο κύμα δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή του

Για την πορεία της πανδημίας και την πρώτη αποτίμηση των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή το Σαββατοκύριακο θα συζητήσουν στην καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και με τους λοιμωξιολόγους.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση, καθώς οι περισσότεροι πολίτες ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες, καθώς και οι καταστηματάρχες πειθάρχησαν και έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους.

Βέβαια, επιβλήθηκαν και δεκάδες πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν εφάρμοσαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τα μέτρα εφαρμόστηκαν καλύτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιγότερο στην περιφέρεια, γεγονός που προβληματίζει έντονα το Μαξίμου. Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την αύξηση των εμβολιασμών.

Η έξαρση δεν έχει φτάσει στην κορύφωση της

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας, την οποία το τελευταίο διάστημα την εκφράζουν όλο και πιο έντονα στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έξαρση της πανδημίας δεν έχει φτάσει ακόμα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες να φτάσει ακόμα και τις 10.000.

Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει «έμφραγμα» στο σύστημα υγείας ,το οποίο ήδη πιέζεται ασφυκτικά, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη συνεργασία της εστίασης θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους του κλάδου και θα τους ζητήσει να συνεργαστούν για να μην πληγεί κι άλλο η εστίαση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει πως βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, καθώς και οι δύο επιθυμούν την συνέχιση της λειτουργία της οικονομίας, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες της εστίασης που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, δεν κρύβουν την ανησυχία τους πως με τα νέα μέτρα θα υπάρξει μείωση του τζίρου, ενώ τονίζουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για τον έλεγχο των πολιτών, καθώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά μόνο γι’ αυτό τον σκοπό.