Συνάντηση Μενδώνη με το νέο ΔΣ του ΕΚΚ

Τι συζητήθηκε

Συστήθηκε το νέο ΔΣ του ΕΚΚ και συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, συναντήθηκε σήμερα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοινώθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

 

Συνάντηση Μενδώνη με ΔΣ του ΕΚΚ

Η Υπουργός τόνισε στο Διοικητικό Συμβούλιο την ανάγκη άμεσης επίλυσης των ζητημάτων που σχετίζονται με το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας, με στόχο την στήριξη των δημιουργών του κλάδου το συντομότερο δυνατόν. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν για την ανάγκη άμεσης εξέλιξης του προγράμματος.

Η Υπουργός επιβεβαίωσε την πάγια στάση μη-παρέμβασης από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας στα εσωτερικά ζητήματα των εποπτευόμενων φορέων, αλλά και την πρόθεση του ΥΠΠΟΑ να χρηματοδοτεί σταθερά το ΕΚΚ. Επίσης, το ΥΠΠΟΑ θα διερευνήσει, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΕΚΚ, επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου.