Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το ΣΑ του ΟΗΕ

Υπογράμμισαν την «καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο χωρών»

Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή συνάντησή τους ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα όσον αφορά την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Η Αθήνα, από την πλευρά της, θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ο κ. Τσαβούσογλου ήταν ο πρώτος που τον συλλυπήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και παράλληλα τον ευχαρίστησε για την έκδοση του πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού στην Ελλάδα.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, που ευχαρίστησε τον «φίλο Νίκο» για την αλληλεγγύη που επέδειξε η Ελλάδα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας και επισήμανε ότι πλέον υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως είπε ο κ. Τσαβούσογλου αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν διστάσαμε για την έκδοση του κρατουμένου που ο γιος του σκοτώθηκε. «Αυτό είναι ένδειξη εμπιστοσύνης», είπε και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την αλλαγή της ατμόσφαιρας στις σχέσεις των δύο χωρών και αυτή η θετική ατμόσφαιρα εκφράζεται και σε διεθνή φόρα, με αμοιβαία υποστήριξη όπως οι υποψηφιότητες που αναφέρθηκαν.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά.