Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Καλά κρατεί η πολιτική κόντρα με αφορμή την τραγωδία (Βίντεο)

Φουντώνει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει ανεβάσει τους τόνους στο πολιτικό σκηνικό, με αποτέλεσμα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να είναι σε διαρκή, έντονη κόντρα.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη έγινε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπό τα βαριά τα σύννεφα της οδύνης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε, τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν.Μάχη για να ξεριζωθεί κάθε νησίδα του παλιού, αναχρονιστικού κράτους».

«Να μας πει ο πρωθυπουργός ποιος υπουργός ζήτησε τη μετάταξη του σταθμάρχη»

Με αφορμή τους ανατριχιαστικούς διαλόγους του σταθμάρχη και όσων είχαν θέση ευθύνης το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι το δυστύχημα έγινε αφορμή να έρθουμε αντιμέτωποι με χρόνιες παθογένειες.

«Παθογένειες που πολέμησε και μείωσε η κυβέρνησή μας, αλλά δεν μπόρεσε, και αυτό είναι ευθύνη μας, να εξαλείψει εξ’ ολοκλήρου και είναι αδήριτη ανάγκη να αντιμετωπιστούν σθεναρά και πιο συντονισμένα, έτσι ώστε να εκλείψουν και αυτοί οι τελευταίοι θύλακες δομικής αντίδρασης στον εκσυγχρονισμό του κράτους μας».

«Μόνο που ο ίδιος συμβολίζει το παλιό αναχρονιστικό κράτος», δήλωσε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Αν ισχύει το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση του πελατειακού κράτους, να παραδεχθεί ειλικρινά ποιος υπουργός ζήτησε την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη».

«Κάποιοι θέλουν ένα κράτος – λάφυρο. Να κάνουν τα ρουσφετάκια τους, να δίνουν σε φιλικές εταιρείες τα έργα, να μην ελέγχει κανείς – κανέναν, ατιμωρησία και όταν γίνει κάτι τραγικό που τους φθείρει πολιτικά, πετούν κι ένα επικοινωνιακό ‘’συγγνώμη’’. Και ποια είναι η επόμενη ημέρα;», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σφοδρή επίθεση Μαξίμου στον Χρήστο Σπίρτζη

Το Μέγαρο Μαξίμου κατακεραυνώνει τον πρώην υπουργό Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη.

«Όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν ευθύνη», είπε ο Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών την περίοδο 2000 – 2004.

«Όλα τα πολιτικά κόμματα έχουνε ευθύνη για την κατάσταση διότι όλα τα πολιτικά κόμματα είχανε πελατεία στον συνδικαλιστικό χώρο και όπως καταλάβατε αφαιρετικά ο συνδικαλιστικός χώρος είναι αυτός ο οποίος είχε κατισχύσει τον διοικητικό μηχανισμό του ΟΣΕ αυτό είναι δεδομένο».

Όσο για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να καταθέσει και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε θετικά σημειώνοντας πως ο ίδιος θα πάρει την απόφαση.

«Μην διανοηθεί ο Μητσοτάκης να κρύψει από τη Βουλή Καραμανλή και υφυπουργούς που τέσσερα χρόνια είχαν την ευθύνη για σιδηροδρόμους».

«Το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο: `Η θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή της βαρβαρότητας», είναι η τοποθέτηση του ΚΚΕ.